Herenhuis in volle glorie hersteld met de juiste voorbereiding en de juiste verf

De Kouter in Gent wordt omringd door statige gebouwen en prachtige panden. Schilders Peter en Bram Thienpondt mochten één van de oude herenhuizen op het plein renoveren en verkoopsklaar maken. Met vier toppers slaagden ze erin om het pand weer in volle glorie te laten stralen.

Abdij van Westmalle: Schilderproject buiten categorie

200 jaar geschiedenis en duizenden vierkante meters in de verf zetten, het gebeurt niet elke dag. Het kostte de neven Sven en Carl Coninx bijna 10 jaar om de volledige site op te frissen. Met de hulp van vele schouders leverden ze een ronduit indrukwekkend resultaat af.

Kwaliteit van eigen bodem voor gemeentehuis Drogenbos

Om de gevel van het gemeentehuis van Drogenbos te renoveren, was schilder Philippe op zoek naar een kwalitatieve minerale verf, geproduceerd in België. De kennismaking met Sol-Silicat bleek liefde op het eerste gezicht, met een prachtig schilderresultaat als gevolg.

Van oude hoeve naar stijlvol landhuis

Van vervallen hoeve naar prachtige gezinswoning in slechts één jaar tijd.
De buitenafwerking kreeg een verbluffende metamorfose, dankzij schilders Thierry en zijn team.

Gevelrestauratie smaakvol aangepakt: drie uitdagingen in drie stappen

Vakschilder Stijn Devolder stond bij het herstellen van de beschadigde gevel van restaurant De Mangerie in Brugge voor drie grote uitdagingen. Hoe hij er toch in slaagde een bijzonder smaakvol resultaat te serveren? Dat ontdek je hier.

Renomur: een hemels resultaat in de kerk van Viane

Groot, koud én vochtig: een kerk is niet het makkelijkste schildersproject dat je kan bedenken. Gelukkig stond de juiste drievuldigheid klaar om de kerk van Viane op te frissen: dankzij vakman Bartel, technisch adviseur Yve en Renomur werd een hemels resultaat neergezet.

Van oude kapel tot nieuw appartement, afgewerkt met decoratieve verftechnieken Limestone en Claystuc

Een oude kapel omtoveren tot een prachtig nieuwbouwappartement? Dat klinkt als een uitdaging! Vakman Jeffrey zette een hemels resultaat neer met decoratieve verftechnieken Limestone New Decay en Claystuc Metallic Chic.

Een nieuw kalei-uitzicht voor deze magnifieke hoeve

Een nooit eerder geschilderde gevel werd bewerkt met de gestructureerde gevelverf Pastime. Het resultaat is een magnifiek uitziende kalei-look, de perfecte afwerking voor deze prachtige hoeve. Lees hier hoe schilder Frederik te werk ging!

Golfclub in ere hersteld

Na 10 jaar blootstelling aan het Belgische kustklimaat, waren de panden van de golfclub Golf Ter Hille in Koksijde duidelijk aan opfrissing toe. Schilders Jonas en Laurent Tourlouse sloegen daarvoor de handen in elkaar met technisch adviseur Nico Rogge. Lees hier het volledige verhaal.

Eyecatcher van formaat in Brugge

De luifel in het mooie Minnewaterpark in Brugge werd voorzien van een nieuw laagje verf. Een indrukwekkend project met een verbluffend én kwalitatief resultaat. Lees hier hoe de luifel werd gerestaureerd.

Gouden duo maakt korte metten met vocht

Dankzij het slimme verfsysteem Epofix + Coating M30 maken vochtbelaste buitenmuren geen schijn van kans. Dit ondervond ook schilder Abram De Baets. Hij nam een woning met vochtgevoelige buitenmuren volledig onder handen, van schoorsteen tot brievenbus. Lees hier hoe hij te werk ging!

Optivlies als basis voor een strak en egaal eindresultaat

Enkel nog een likje verf, en de nieuwbouwwoning van Sung was helemaal klaar om erin te trekken. Maar dit was zonder het slechte basispleisterwerk gerekend. Benieuwd naar hoe schilder Yannick en zijn team er toch in slaagden een superstrak eindresultaat af te leveren? Lees dan snel verder!

Schitterend concept, steengoed resultaat: Stone Art

Gerry Bontinck van Maisonmax en Hubert Borghgraef creëerden de perfecte mix tussen look en techniciteit. Ontdek Stone Art in de sanitaire ruimtes van het Van der Valk Hotel Beveren: een betaalbare techniek met een luxueuze uitstraling.

Aqua Sensa en Calco: een stijlvol en duurzaam duo

Patrick en Elias Wolfcarius kozen met Aqua Sensa en Calco voor een esthetisch indrukwekkende én duurzame afwerking voor de Concept Store van Aqualex drinkwatersystemen in Knokke. Ontdek welke voordelen decoratieve technieken nog meer te bieden hebben.

Topvlies: van ruw en gescheurd naar zacht en superglad

Vliezen bestaan er in alle soorten en kwaliteiten. Als vakschilder weet je dat het type en de kwaliteit van een vlies bepalend is voor je schildersresultaat. Schilder Jelle ging met Topvlies aan de slag en is fan!

De 'second opinion' van Technisch advies als laatste duwtje in de rug

Bij omvangrijke werken zijn klanten soms moeilijker te overtuigen ... Ontdek hoe je met een Professioneel technisch advies jouw klant over de streep trekt.

Professioneel kleuradvies voor David Keppens Schilderwerken

Niet elke eindklant heeft een duidelijk idee over welke kleuren ze willen gebruiken ... Ontdek hoe onze dienst Professioneel kleuradvies jouw eindklant hierin kan ondersteunen.

Landelijke gevel opfrissen met persoonlijk kleur- en technisch advies

Buitengevels hebben het in ons land soms zwaar te verduren. Ook de prachtige woning in Waregem - die twee decennia geleden ook door Callens Decor bvba geschilderd werd - ontsnapte de voorbije jaren niet aan de tand des tijds ...

Watergedragen spuitlakken voor ultra strakke kasten en deuren

Marc Van Eeckhoutte legt de lat op afwerking erg hoog. Ook bij de voorbereiding laat hij niets aan het toeval over. Samen met zijn echtgenote Martine vormen ze een goed geolied team dat streeft naar perfectie. En net daarom kwamen de nieuwe watergedragen spuitlakken voor binnen precies op het juiste moment ...

Deze watergedragen plafondverf is hét antwoord op scheerlicht

1200 m² plafonds en binnenmuren van perfect schilderwerk voorzien? Ook wanneer er meterslange glaspartijen in de buurt zijn? Ontdek hoe Danny Lammertyn dit project met Boss-plafond Mat en Boss-touch tot een onberispelijk einde brengt.

Lever perfecte plafonds af met deze matte, zwarte spuitverf

Een sterrenrestaurant legt de lat hoog en verwacht - terecht - eenzelfde perfectie voor zijn interieur. Lees hier hoe Patrick Eggermont er met Interior Mat Spray voor zorgt dat het zwarte plafond dezelfde klasse, exclusiviteit en perfectie uitstraalt als waarvoor het restaurant zelf staat.

Bescherm trappen en parket met kwalitatieve vernis

Frederik Tienpont werkte 5 jaar geleden deze traptreden en parket af met Protect Mat Pro en stelt vandaag samen met zijn klanten vast dat het resultaat nog steeds perfect is.

Deze egale gevelverf met kalei-uitzicht werkt uitzonderlijk strak af

Een gevel afwerken met kalei-uitzicht is helemaal hip! Meer en meer eindklanten zoeken bewust naar een karaktervolle, authentieke look die hun gevel nét dat tikkeltje meer cachet geeft.

3 indrukwekkende gevelrenovaties op een rij

Toen Luc Depoortere de vraag kreeg om een verouderde gevel onder handen te nemen, schakelde hij technisch adviseur Jan Egghe in. De lovende kritieken lieten niet op zich wachten en de volgende aanvragen uit dezelfde straat liepen vlot binnen ...

Restaurantgevel van zwart naar wit in 1 spuitlaag

Een zwarte gevel, uit veel houtsnijwerk met mooie details, in een ultrakorte tijdspanne strak wit schilderen. Het kan! Lees snel hoe Joris Balliauw dit tot een perfect einde brengt.

480 m² aluminium gevelpanelen spuiten in 1 beweging

De deurconcepten van Anyway Doors combineren technische expertise met eigentijds design. Logisch dus dat diezelfde elementen weerspiegeld moesten worden in de gevel van het bedrijfspand ...

Slim restaureren met spuitverf voor alle ondergronden

Dakspanten renoveren en een tongewelf van 100 jaar oud herstellen in harmonie met een nieuwer gedeelte. De opdracht die de firma Meuleman & Co kreeg van Brouwerij Omer Vander Ghinste was geen klein bier!

Kunstencentrum ArtA'A kiest voor esthetische wandbescherming met Tusk

Het grootse project in het kunstencentrum ArtA'A vroeg om een grootse aanpak. Het schilderteam van Martlédeco en de technische experten van BOSS paints toverden ...

De naadloze, waterbestendige Aqua Sensa overtuigt in badkamers

Op een kwalitatieve manier een decoratieve techniek uitwerken in een badkamer... Toen Patrick Slechten van SDS Design de techniek Aqua Sensa voorstelde, ging de bal aan het rollen.

45 jaar in het schildersvak creëerde een speciale band met BOSS paints

Schilder Patrick Baelen heeft 45 jaar ervaring op de teller en kent de stiel door en door. Zoveel waardevolle kennis en passie zetten we graag in the spotlight.

Ben je overtuigd?

Klant worden