• Vakschilders | Schildersbedrijf: Bartel Mignon van MB Decor in samenwerking met DecoWes-Interno en Moock-Decor
  • Vertegenwoordiger BOSS paints: Jeroen Lorie
  • Technisch adviseur BOSS paints: Yve Vantieghem
  • Opdracht: Opfrissingswerken in de kerk van Viane

Groot, koud én vochtig: een kerk is niet het makkelijkste schildersproject dat je kan bedenken. Gelukkig stond de juiste drievuldigheid klaar om de kerk van Viane op te frissen: dankzij vakman Bartel, technisch adviseur Yve en Renomur werd een hemels resultaat neergezet.

GVB Boss Kerk 00718 normaal

De uitdaging: vocht, koudebruggen en temperatuurschommelingen

“Zoals vaak het geval is met grote gebouwen worden werken pas uitgevoerd als het eigenlijk al te laat is”, vertelt technisch adviseur van BOSS paints Yve Vantieghem. “Dat was hier niet anders, door een lek in het dak van de kerk bleken de muren en kruisgewelven al verregaand door vocht aangetast.”

“Een kerk heeft volle muren, geen spouwen en gebrek aan isolatie: je zit dus vaak met koudebruggen. Grote gebouwen zijn ook vaak sterk onderhevig aan temperatuurschommelingen en condensvorming: genoeg elementen om van een technisch uitdagend project te spreken.”

“Wij zijn graag zeker van de producten en hoe we die inzetten. Technisch advies is bijna een noodzaak bij zo’n project.”
Bartel Mignon MB Decor
GVB Boss Kerk 00768 normaal

Technisch advies to the rescue

Schilder Bartel was echter niet aan zijn proefstuk toe, in het verleden nam hij al de buitenmuren van het kerkgebouw onder handen. “Met meer dan 25 jaar ervaring heb ik al heel wat technische watertjes doorzwommen”, vertelt hij. “Bij aanvang van dit project heb ik technisch adviseur Yve ingeschakeld voor advies over de voorbereidingswerken en de keuze van het juiste verfsysteem."

"Ook over de aanpak van de werken wou ik afstemmen, want naast de staat van dit gebouw vormde ook de hoogte een uitdaging. Na zo’n technisch advies ben je volledig zeker dat je op de juiste manier en met de beste producten aan de slag gaat. Ook voor de eindklant is het een geruststelling te weten dat je extra expertise inschakelt om de perfecte oplossing op maat te bieden", besluit Bartel.

Advies op maat nodig?

Neem contact op met onze dienst professioneel technisch advies, wij helpen je graag verder!

Renomur weerstaat de vochtige muren

Na een bezoek ter plaatse stelde Yve loszittende plamuur en afbladderende verf vast: “De wanden waren bedekt met verschillende oude lagen olie- en kalkverf. De ondergronden bleken verpoederd en de pleister vochtig. Daarnaast waren de muren op meerdere plaatsen sterk vervuild, vooral op de plaatsen waar bijvoorbeeld kaarsen gebrand hadden."

"Om te vermijden dat oude lagen zouden aanzwellen of vochtkringen zouden doorbloeden, hadden we een verfsysteem nodig dat vochtige muren aankon, goed kon hechten én vocht kon laten verdampen. Voor de keuze van het product was de kogel snel door de kerk: Renomur combineert al deze troeven.”

GVB Boss Kerk 00716 normaal

Een technisch en esthetisch topresultaat

Gezien de omvang van het project schakelde Bartel de hulp in van collega’s DecoWes-Interno en Moock-Decor. “Na een grondige voorbereidende fase gingen we aan de slag. We plaatsten stellingen en gebruikten schaarliften, met een spinhoogtewerker konden we ook achter het altaar werken. Renomur heeft perfect gedaan wat het moest doen. Tenzij overmacht kunnen de muren en het plafond van de kerk er weer tegen voor de volgende 30 jaar. We hebben als team onze schouders onder dit project gezet, dankzij het advies en de inzet van iedereen konden we hier een technisch én esthetisch visitekaartje afleveren.”

Volg alle verhalen

Je kan nu onze nieuwe Instagrampagina volgen waarop wij zo veel mogelijk projecten en interessante ideeën delen. Wil jij ook weten waar jouw concullega’s mee bezig zijn en blijf je graag op de hoogte van handige tips & tricks?

Ben je overtuigd?

Klant worden