Professioneel kleuradvies voor David Keppens Schilderwerken

  • schilder-vakman: David Keppens
  • schildersbedrijf: David Keppens Schilderwerken
  • opdracht: kleur- en interieuradvies voor een gezinswoning binnen (hal, living, keuken, toilet, slaapkamer)
KA keuken 1

Een persoonlijk kleurenpalet voor je eindklant

David Keppens: “Toen Nathalie en Wouter me contacteerden voor schilder- en behangwerken in hun woning, heb ik onmiddellijk kleur- en interieurexpert Lies van BOSS paints ingeschakeld om een persoonlijk kleurenpalet voor hen uit te werken. Lies helpt ons al lang met kleuradvies voor gevels en interieurs. Dankzij haar input kan ik een totaalpakket aanbieden aan mijn klanten."

Een duidelijk kleurdossier voor jou, als uitvoerder

“Ik informeer Lies eerst uitvoerig over de werken, zodat ze goed voorbereid is wanneer ze ter plaatse gaat. Na haar bezoek ontvang ik steeds een volledig kleurdossier met duidelijke labelling van waar welke kleuren moeten komen. Zo is er geen onnodige verwarring en verlies ik geen tijd met uitzoeken waar ik de kleuren moet plaatsen. Door de ingesloten kleurstaaltjes, kun je op voorhand al een heel goed beeld geven van het eindresultaat en zo zijn de verwachtingen van bij aanvang realistisch.

Voor mij is kleuradvies een essentiële stap in een renovatietraject. Het resultaat is steeds een coherent en doordacht kleurgebruik doorheen de woning, een vlot schildersproces en bijgevolg een tevreden eindklant."

David Keppens BG
“Voor mij is kleuradvies een essentiële stap in een renovatietraject.”
David Keppens Bedrijfsleider van David Keppens Schilderwerken

Een goed geolied partnership geeft vertrouwen

David Keppens: “Lies voelt goed aan wat mijn klanten verlangen en omdat we al zo lang samenwerken weet ze ook perfect wat ik nodig heb.”

Lies: “David is al heel lang klant en het is altijd leuk samenwerken. Ondertussen is er veel wederzijds vertrouwen opgebouwd en voelt onze samenwerking als een partnership. David geeft me altijd een uitgebreide briefing over de woning waar ik verwacht word. Daarna vertrouwt hij op mijn expertise en geeft hij me alle vrijheid.”

KA slpkm 1

Voldoende tijd nemen om de eindklant en woning te leren kennen

“De meeste mensen zijn blij dat ik er ben. Ze hebben mijn werkwijze met de schilder doorgenomen en kijken ernaar uit. En dat voel je.

Ook in dit project ging ik zoals altijd te werk. Ik neem voldoende tijd om samen met de klant de woning te bekijken. We doorlopen alle ruimtes zodat ik de woning leer kennen en de klant me ondertussen zo veel mogelijk kan vertellen over wat ze mooi vinden. Blijkt dat wat moeilijker voor de klant, dan stel ik veel vragen en komen we er sowieso uit.”

Een advies waar iedereen zich goed bij voelt

“Als kleur- en interieurexpert houd ik rekening met het volledige plaatje. Zowel de stijl van de woning als van het vaste interieur, maar ook het exterieur – wat zien we als we naar buiten kijken? – bepalen het advies. Aan de hand van die omgeving, de wensen van de klant en mijn eigen expertise en ervaring komen we tot een kleuradvies waarbij iedereen zich goed voelt.”

BOS Spaints David Keppens spatwand VK

Goed onderbouwde voorstellen overtuigen beter

“Als het nodig lijkt, dan geef ik de klant meerdere opties zodat ze alles wat kunnen laten bezinken. Tegelijkertijd probeer ik mijn voorstellen zo duidelijk mogelijk te onderbouwen, want wanneer ik uitleg waarom ik iets voorstel, is de klant snel mee in het verhaal.

In deze woning had ik voor de spatwand in de keuken een off-black voorgesteld. Daardoor wordt de kleur van het werkblad als het ware opgetrokken. Zwart is wat gedurfder en dat was even wennen voor de klant. Maar ik verzekerde hen dat dit het geheel zou versterken en de kasten veel mooier zou maken. Als alternatief stelde ik een extra kleur voor die aansloot bij de gordijnen. Dat was een veiliger voorstel, maar kon het geheel wat saaier doen overkomen.”

Lies
“Ik vertaal het gevoel en de verwachtingen van de klant naar kleuren op de muur.”
Lies De Vos Kleur- en interieurexpert BOSS paints

“De klant koos uiteindelijk voor het zwart, wat ook mijn professionele voorkeur had. Deze blijk van vertrouwen is telkens weer een opsteker. Het bevestigt dat ik het gevoel en de verwachtingen van de klant naar de juiste kleuren op de muren heb vertaald.”

Gebruikte kleuren in dit kleuradvies

WE Z001 White Bathtub
WE Z106 Butterscotch Grey
WE M150 Natural Sage
WE M87 Pure Linen
WE M110 Mauve Pyjama
WE M148 Natural Mist
CK OB 2-A

Ben je overtuigd?

Klant worden