Maak het verschil met de naadloze, waterbestendige Aqua Sensa in badkamers

  • schildersbedrijf: SDS Design
  • vakschilder: Patrick Slechten
  • technisch adviseur BOSS paints: Jo Mommen
  • opdracht: op een kwalitatieve manier een naadloze, waterbestendige decoratieve techniek uitwerken in een badkamer
  • interieurbedrijf: YP Eurofix
  • beelden: YP Eurofix

Interieurbedrijf YP Eurofix zocht een partner die op een kwalitatieve manier een decoratieve techniek kon uitwerken in de badkamer van één van hun klanten. Toen Patrick Slechten van SDS Design de techniek Aqua Sensa voorstelde, ging de bal aan het rollen.

Aqua Sensa: esthetische troeven en technische voordelen

SDS Aqua Sensa 004

Patrick Slechten: “In de eerste plaats kozen we Aqua Sensa om esthetische redenen. De klant zocht een naadloze afwerking en met Aqua Sensa kun je nu eenmaal een volledige ruimte afwerken.

Daarnaast zijn er natuurlijk de technische voordelen. Ik wist dat we met Aqua Sensa een volledig krasvast en waterbestendig resultaat konden neerzetten."

SDS Aqua Sensa 006

Aqua Sensa met technisch advies

"Tijdens de voorbereidingen van dit project zijn we op een technische uitdaging gestoten. De douche moest tijdens de opbouw een afloop van 3 cm hebben, wat gevolgen had voor het chappe-niveau en de afvoergrootte. Door het professioneel technisch advies van Jo Mommen van BOSS paints is alles prima uitgevoerd en konden we zonder problemen aan de slag.

Deze badkamer hebben we in 10 dagen afgewerkt. Dat vind ik ook een minimum voor dit soort projecten. Daarnaast zou ik aanraden om een extra 10 dagen te voorzien voor uitdroging. Op die manier krijg je de ideale ontharding en geen problemen achteraf door een douchegel die zich aftekent in de techniek bijvoorbeeld.

Voor projecten waarin je Aqua Sensa gebruikt, zou ik dus rekenen op een doorlooptijd van 20 dagen.”

Patrick slechten RE
“BOSS paints zorgt ervoor dat de producten steeds blijven verbeteren, dat is voor ons als schilder een grote meerwaarde.”
Patrick Slechten SDS Design
SDS Aqua Sensa 005

Aqua Sensa evolueert mee

“Wij waren al vertrouwd met Aqua Sensa en gebruiken het regelmatig. Het laatste jaar durf ik zelfs te spreken van een verdubbeling in aanvragen: klanten ontdekken de voordelen van decoratieve technieken en vragen er steeds vaker zelf naar. Decoratieve technieken zitten echt in de lift. Logisch dus dat wij er ons als bedrijf ook meer op gaan toeleggen.

Ik heb het product ook weten evolueren. In het begin merkte ik bijvoorbeeld soms verkleuring op in douchevloeren waar onverhoopt toch sprake was van staand water. Soms droogde die er ook vanzelf uit, maar met de nieuwe synthetische vernis Aqua Sensa Vernis Mat Extreme ben ik absoluut zeker dat dit occasionele probleem bij moeilijkere oppervlakken van de baan is. Jullie zorgen ervoor dat de producten steeds blijven verbeteren, dat is voor ons als schilder een grote meerwaarde.”

De Aqua Sensa-opleidingen geven vertrouwen

SDS Aqua Sensa 003

"Destijds hebben we een opleiding gevolgd bij BOSS paints, meerdere keren zelfs. Het is een mooi product, maar het vraagt toch enige voorkennis en ervaring. Het is belangrijk dat je echt graag werkt met decoratieve technieken. En het lijkt me dat je er ook een beetje aanleg voor moet hebben. Het is toch nog iets anders dan schilderen. Maar het is een absolute meerwaarde waarmee je je als vakman echt kan onderscheiden.”

Patrick slechten RE
“Onlangs kreeg ik een nieuwe klant omdat hij deze badkamer gezien had en dezelfde techniek wou.”
Patrick Slechten SDS Design

De beste reclame voor Aqua Sensa zijn tevreden klanten

SDS Aqua Sensa 001

"De eindklant was zeer tevreden, zowel van het uitzicht als van de kwaliteit. Ik heb onlangs zelfs een nieuw klant gekregen die de badkamer van deze klant gezien had en dezelfde techniek wou toepassen op zijn tafel. Tevreden klanten zijn nog altijd de beste reclame!”

Ben je overtuigd?

Klant worden