De luifel in het mooie Minnewaterpark in Brugge werd voorzien van een nieuw laagje verf. Een indrukwekkend project met een verbluffend én kwalitatief resultaat.

  • Vakschilder | Schildersbedrijf: Yves Vanrenterghem | Vanrenterghem bvba Izegem
  • Vertegenwoordiger BOSS paints: Tijl de Vlaminck
  • Opdracht: de luifel in het Minnewaterpark in haar oude glorie herstellen
Luifel Yves V

Toeristische locatie in Brugge

Het mooie Minnewaterpark in Brugge ontvangt dagelijks honderden toeristen. De centrale ontmoetingsplaats werd voorzien van een stijlvolle luifel. Een indrukwekkend monument waar je niet naast kan kijken...

Schilder Yves Vanrenterghem twijfelde geen seconde toen stad Brugge een aanbesteding uitschreef om de luifel van een nieuw laagje verf te voorzien en hij won het project. Lees hier alles over hoe hij de luifel in al zijn glorie herstelde.

De start van het project

Het is een project met enorm veel visibiliteit, door alle toeristen die er dagelijks passeren. Het eerste plaatsbezoek voor de werken viel echter in volle coronaperiode en verliep daarom extreem rustig. Het contrast was dan ook groot met het moment waarop de verfwerken uiteindelijk van start gingen, in de opnieuw bruisende zomer van 2022.

Schilder Yves zei hierover dat het een hele uitdaging was om tussen de groepen mensen efficiënt te kunnen schilderen. Een andere uitdaging was het feit dat de luifel heel erg bestoft was en dus eerst met een hogedrukreiniger afgespoeld en ontmost moest worden. Gezien de geluids- en wateroverlast die dit met zich meebrengt, huurden de schilders bij BOSS paints een extra hogedrukreiniger om de reinigingswerken zo snel mogelijk af te ronden. Zo is het hen gelukt om in twee dagen de klus te klaren en de overlast te beperken tot een minimum.

Yves Vanrenterghem
“Het was een hele uitdaging om tussen alle groepen toeristen door, efficiënt te schilderen.”
Yves Vanrenterghem Vanrenterghem bvba Izegem
Luifel Yves V4

De verfwerken

De constructie werd voorzien van twee lagen Finifer. “Een sterk roestwerend product, het verwerkt gemakkelijk en heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding", aldus Yves. Ook is de verf snel overschilderbaar, wat een extra troef is bij een project van zo’n groot formaat. Er werd in totaal 150 liter verf verwerkt voor het metaalwerk. Omdat de verf aangekleurd werd in het labo van BOSS paints, kon ze geleverd worden in grotere potten en werd er zo veel afval vermeden.

Het houtwerk werd afgeschuurd en voorzien van twee lagen Woodcolor classic. De originele kleur van het houtwerk werd opgemeten met een spectrofotometer. Aangezien het gedeeltelijk beschadigd was door graffiti was het belangrijk om te kiezen voor een goede, dekkende beits. Ook daar werd maar liefst 50 liter verf verzet. De klant was bijzonder tevreden en het eindresultaat spreekt dan ook voor zichzelf: buitengewoon magnifiek!

Volg alle verhalen:

Je kan nu onze nieuwe Instagrampagina volgen waarop wij zo veel mogelijk projecten en interessante ideeën delen. Wil jij ook weten waar jouw concullega’s mee bezig zijn en blijf je graag op de hoogte van handige tips & tricks?

Ben je overtuigd?

Klant worden