Van oude kapel tot nieuw appartement, afgewerkt met decoratieve verftechnieken Limestone en Claystuc

  • schilder-vakman: Jeffrey Verweij | schildersbedrijf: Verweij Stukadoors
  • opdracht: Twee casco-ruimtes uit een kapel van 1800 afwerken tot één appartement
  • fotograaf: Aniek Van Dijk

Een oude kapel omtoveren tot een prachtig nieuwbouwappartement? Dat klinkt als een uitdaging! Vakman Jeffrey zette een hemels resultaat neer met decoratieve verftechnieken Limestone New Decay en Claystuc + Metallic Chic. Afwerkingen op basis van gebluste kalk of klei om u tegen de zeggen, dankzij de vakkundige expertise van Jeffrey en het advies van vertegenwoordiger Jeroen.

Appartement Nieuwegein 29

Decoratieve technieken lagen voor de hand

Jeffrey Verweij: “Een goede vriend, werkzaam in de vastgoedsector, zette me op het spoor van dit project. Dit gebouw dateert uit 1800 en was oorspronkelijk een kapel. Ik kreeg van hem carte blanche om twee casco-ruimten af te werken tot één mooi appartement. De enige voorwaarde die hij stelde, was om er iets ‘speciaals’ van te maken. Na overleg met mijn vertegenwoordiger van BOSS paints Jeroen van Uden, kwam het hele project vrij snel tot leven in mijn hoofd. Om het klassieke karakter van het gebouw mooi te laten blenden met de moderne afwerking, lag de keuze voor een decoratieve verftechniek voor de hand.”

Authentiek kalkeffect

"Ik wilde niet te modern en te strak gaan, want het gebouw dateert uit 1800. Uiteraard moest het wel van deze tijd zijn, dus wilde ik klassiek en modern laten samenkomen. Vandaar dat mijn keuze viel op het authentieke kalk effect van onze decoratieve verftechniek Limestone New.

Appartement Nieuwegein 1

Claystuc en Metallic Chic als exclusieve afwerking op de muren

"Daarnaast was ik op zoek naar een echte eyecatcher voor de woonkamer. Het appartement zou voorzien worden van goudkleurige kranen en verguld deurbeslag: diezelfde exclusiviteit wou ik ook aanbrengen op de muren. De warme, metallieke goudtinten van Metallic Chic bovenop Claystuc zorgen voor een bijzondere sfeer en geven het luxueuze gevoel dat ik zocht.”

Jeffrey getuigenis Limestone Claystuc
“Decoratieve technieken opnemen in je aanbod is ook zeggen aan je klant: je kan voor alles bij mij terecht en ik denk creatief met je mee.”
Jeffrey Verweij Verweij Stukadoors
Appartement Nieuwegein 17

Decoratieve verftechnieken op maat

"Deze werf hebben we geschilderd in hartje zomer, daarom moesten we de droogtijd goed in de gaten houden, maar alles verliep vlotjes. Het inkleuren van de Metallic kleuren is erg leuk, je kan ook bijsturen zoals je wil om de muur precies zo te krijgen hoe je hem in gedachten hebt. Ik ben een echte fan van de creatieve mogelijkheden die decoratieve verftechnieken bieden, zo heb ik hier Metallic Chic toegepast bovenop Claystuc. Het vraagt misschien wat ervaring en feeling om met deze producten te werken, maar ik hou wel van een uitdaging. Decoratieve verftechnieken opnemen in je aanbod is ook zeggen aan je klant: je kan voor alles bij mij terecht en ik denk creatief met je mee.

Jeffrey getuigenis Limestone Claystuc
“De passie die ik voel voor mijn werk, merk ik bij mijn vertegenwoordiger. Dat is heel fijn werken!”
Jeffrey Verweij Verweij Stukadoors
Appartement Nieuwegein 23

Meerwaarde voor het project, de klant en de vakman

Niet alleen voor de klanten, maar ook voor mij hebben decoratieve technieken een meerwaarde: ik heb uitdaging nodig en wil blijven leren door nieuwe technieken en producten te gebruiken. Het is leuk werken met de decoratieve technieken. Bij de geleverde producten kreeg ik een duidelijk overzicht van de werkwijze. Dat is zeker van belang, want je wil het product kwalitatief kunnen aanbrengen voor het beste resultaat. Kortom, leuk werken met kwalitatieve producten en een duidelijk proces stap per stap."

De perfecte finishing touch

"Voor dit project waren Limestone en Claystuc de perfecte finishing touch. De klant was heel tevreden, maar ook vertegenwoordiger Jeroen vond het een mooi resultaat. Het is altijd fijn om positieve reacties te krijgen. De passie die ik voel voor mijn werk, merk ik bij mijn vertegenwoordiger. Dat is heel fijn werken!"

Ben je overtuigd?

Klant worden