• vakschilder | schildersbedrijf: Bram en Peter Thienpondt | Thienpondt Schilder- en decoratiewerken
  • vertegenwoordiger BOSS paints: Diego Vandenbogaerde
  • opdracht: een oud herenhuis verkoopsklaar maken

De Kouter in Gent wordt omringd door statige gebouwen en prachtige panden. Schilders Peter en Bram Thienpondt mochten één van de oude herenhuizen op het plein renoveren en verkoopsklaar maken. Met toppers als Persisto PU Mat en Interior Mat Spray slaagden ze erin om het pand weer in volle glorie te laten stralen.

GVB BOSS Gent voor 07234

1. Perfecte voorbereiding met Dalapro Premium

“Zoals bij zoveel oude woningen moest het oude pleisterwerk eerst hersteld worden", vertelt Peter. “We zijn gestart met alle loszittende plakwerk weg te steken en te fixeren met Ardex P3, een product dat gebruiksklaar is en ideaal voor renovatiewerken. Vervolgens konden we een eerste laag plamuren met Ardex 828 om ten slotte de volledige muur met Dalapro Premium te pleisteren. Dat product verwerkt gemakkelijk en garandeert een fijn eindresultaat. Goede voorbereidingswerken zijn essentieel voor een goed resultaat.”

GVB BOSS Gent 3e fase 00579

2. Prachtig houtwerk dankzij Persisto PU Mat

“Het schrijnwerk is met de kwast en rol geschilderd met Persisto PU Mat. Dat is een krasvaste lakverf voor houtwerk die een egaal resultaat geeft. De matte versie van dit product sloot mooi aan bij de mat geverfde muren. Een extra troef is dat deze verf goed bestand is tegen krassen en slijtage. Dat is niet onbelangrijk als je weet dat het pand binnenkort als bureau in gebruik zal worden genomen.”

GVB BOSS Gent 3e fase 00580

3. Strak resultaat met Interior Mat Spray

“De klant wou absoluut een strak eindresultaat. Omdat we gingen verspuiten, raadde onze technisch adviseur bij BOSS paints ons Interior Mat Spray aan. De verf is wat dikker, ideaal dus om ook het detailwerk te verspuiten. Het product verwerkt goed en garandeert een mat eindresultaat. Een belangrijke troef van dit product is bovendien dat je het redelijk dik kan verspuiten zonder risico op aflopers. Een echte aanrader dus.”

GVB Boss Gent verf spuiten 09810 bijgesneden

4. Makkelijk verspoten dankzij Wagner SF33

“De woning heeft plafonds tot 5 meter hoog, bestaat uit 200 vierkante meter schilderbare oppervlakte en stond leeg. Er moest dus niets worden afgedekt. Om deze redenen beslisten we al snel om te verspuiten. Initieel was het de bedoeling om de wanden en plafonds met borstel en rol af te werken, maar in de beschikbare tijd zou dat eigenlijk onmogelijk zijn geweest. Op een infoavond van BOSS paints spraken we over dit project met onze technisch adviseur en met een verfontwikkelaar. Zij hebben toen aangeraden om alles te verspuiten. Het spuitapparaat hebben we gehuurd bij de machineafdeling van BOSS paints. Bij het afleveren van de machine hebben we een zeer gedetailleerde uitleg gekregen zodat we direct aan de slag konden. Uiteindelijk hebben we de volledige woning verspoten op drie dagen tijd. We zijn niet alleen blij met het strakke eindresultaat maar ook dat we aan zo’n mooi project hebben mogen bijdragen.”

Zelf een machine kopen of huren? Doe beroep op onze verhuurdienst of hersteldienst. We staan voor je klaar!

Ben je overtuigd?

Klant worden