• vakschilder | schildersbedrijf: Sven en Carl Coninx | Schilderwerken Coninx
  • vertegenwoordiger BOSS paints: Katrien Verbesselt
  • technisch adviseur BOSS paints: Anthony Ottevaere
  • opdracht: Schilderwerken doorheen de volledige site van de abdij van Westmalle

200 jaar geschiedenis en duizenden vierkante meters in de verf zetten, het gebeurt niet elke dag. Het kostte de neven Sven en Carl Coninx bijna 10 jaar om de volledige site van de abdij van Westmalle op te frissen. Met de hulp van vele schouders leverden ze een ronduit indrukwekkend resultaat af.

GVB Abdij van Westmalle 06170

Start van een 10 jaar durend project

“Sommige projecten zijn groot, andere enorm en dan heb je er die regelrecht buiten categorie zijn zoals de abdij van Westmalle” lacht schilder Sven Coninx. “De abdij is gebouwd op de fundamenten van een oud klooster en is al meer dan 200 jaar oud. Ze bestaat uit een brouwerij, een kaasmakerij, een kerk, een bibliotheek, een grote pandgang rond een binnentuin, gastenkamers en een ziekenboeg. Toen we in 2012 de vraag kregen om de gerenoveerde panden af te werken, was dat de start van een boeiend traject.”

“We zijn dit project inderdaad een kleine 10 jaar geleden gestart “, bevestigt Svens neef Carl. “Zomer 2022 hebben we opgeleverd. We kunnen terugkijken op een meer dan geslaagd proces dat ons allebei veel voldoening heeft gegeven. Samen met de architect hebben we vleugel per vleugel aangepakt. Dankzij deze gestructureerde werkwijze konden we de hele site in het nieuw zetten, zonder de broeders te veel overlast te bezorgen.”

GVB Abdij van Westmalle 06191

Geen uitdaging te groot voor deze kwaliteitsverven

Om zoveel traditie in de verf te zetten, is enkel de allerbeste kwaliteit goed genoeg”, gaat Carl verder. “De meeste ruimten behandelden we met Bossflow Mat, de ideale keuze voor binnenmuren en plafonds. Met een grondlaag Bossprim kan je gerust zijn van een egaal eindresultaat. Hoewel het toch een hele uitdaging was om de 15 meter lange, donkergroene muren van de gastenkamers streepvrij te houden (lacht). Voor de doorloopruimten kozen we Boss-hybride. Door die vertrekken lopen regelmatig mensen, vaak met bagage. Een sterke verf die de muren beschermt, is dan geen overbodige luxe.

Naast het schilderen voorzagen we de ziekenboeg van een nieuwe vloer. Ook daarvoor konden we rekenen op de kwaliteit van BOSS paints. Technisch adviseur Anthony kwam langs en adviseerde ons de meest geschikte producten. Dat we ook de nodige plaatsingsmaterialen, bijvoorbeeld de las- en freeskoffer, bij jullie kunnen huren, was super handig.”

Machineservice

Machine kopen of huren? Doe beroep op onze verhuurdienst of hersteldienst. We staan voor je klaar!

GVB Abdij van Westmalle 06204

Een verbluffend resultaat

Het resultaat mag er echt zijn, alle betrokken partijen zijn ongelooflijk blij en fier”, blikt Sven terug. “Mijn favoriete ruimte is de bibliotheek. Door de mooie parketvloer en de lambrisering komt het resultaat van de schilderwerken daar het meest tot uiting voor mij. Ook de broeders zijn bijzonder tevreden, zowel over de gekozen kleuren als over de kwaliteit van de afwerking. Het was een lange weg maar vooral een hele eer om deze uitzonderlijke site opnieuw volledig tot zijn recht te mogen laten komen.”

Ben je overtuigd?

Klant worden