• Vakschilder | Schildersbedrijf: Stijn Devolder | SD Decoratie
  • Vertegenwoordiger BOSS paints: Evelien Desmet
  • Opdracht: de beschadigde gevel van restaurant De Mangerie in ere herstellen

Vakschilder Stijn Devolder stond bij het herstellen van de beschadigde gevel van restaurant De Mangerie in Brugge voor drie grote uitdagingen. Hoe hij er toch in slaagde een bijzonder smaakvol resultaat te serveren? Dat ontdek je hier.

De Mangerie gevel

De opdracht: beschadigde gevel herstellen

De gevel van restaurant De Mangerie raakte vorig jaar beschadigd door een losgekomen stuk dakgoot. Het verfijnde adres in hartje Brugge ontvangt jaarlijks honderden internationale foodies en zakenmensen in een bijzonder mooi kader. Om de gevel in ere te herstellen deed de zaak een beroep op het vakmanschap van schilder Stijn Devolder van SD Decoratie. “Ik werk al 17 jaar als zelfstandig schilder en ken dit restaurant bijzonder goed. In het verleden nam ik de gevel al eens onder handen, ik wist dus perfect waar ik aan toe was toen gastvrouw Els en chef Kristof me contacteerden. De grootste uitdaging van deze werf zat in het onderste deel: daar vertoonde het pleisterwerk veel scheuren. Dat de ramen met silicone waren afgewerkt, betekende ook dat ze niet overschilderbaar waren. Ten slotte vroeg het opnieuw aanbrengen van de naam van de zaak om specifieke expertise. Drie aandachtspunten waar we de gepaste oplossing voor vonden.”

“Ik werk al 17 jaar als zelfstandig schilder en ken dit restaurant bijzonder goed. Ik wist dus perfect waar ik aan toe was toen de eigenaars me contacteerden.”
Stijn Devolder SD Decoratie
De Mangerie plamuur

Uitdaging 1: Gescheurd pleisterwerk

Aangepakt met: Dalapro Facade, Subliprim en Sublimat

“De scheuren en barsten krabden we uit en herstelden we met de gebruiksklare handplamuur van Dalapro Facade. Deze is soepel te verwerken en zorgt voor een extreem goede hechting. Dit product is ideaal om te voegen, uit te vlakken en te finishen.” Na de herstellingswerken vatte Stijn de schilderwerken aan met Subliprim, een goed dekkende grondlaag voor buitenmuren. Afwerken deed Stijn met de matte, regenvaste gevelverf Sublimat.

Stap 2

Uitdaging 2: Niet-overschilderbare ramen

Opgelost met: Soudal Glaskit, Elastoprim Fast en Satineau

“De oude silicone aan de vensters sneden we uit. Daarna spoten we de ramen op met een polymeer glaskit. Dit product garandeert een goede hechting, vormt geen blaasjes en is bestand tegen alle weersomstandigheden. Bovendien is hij perfect overschilderbaar.” Overschilderen deed Stijn met de veelzijdige grondlaag Elastoprim Fast en de afwerklak Satineau. De voordeur werd extra in de kijker gezet met de hogglanzende Elastogloss.

Stap 3

Uitdaging 3: Gevelopschrift aanbrengen

Onder handen genomen door: graffitiartiest Amy Aneca

“Een naam op een gevel schilderen is een specialisatie op zich. Logisch dus dat ik hiervoor een beroep heb gedaan op een ambachtelijk experte terzake. Graffitiartiest Amy leverde 100% precisiewerk en zorgde hiermee voor de perfecte finishing touch.”

Volg alle verhalen

Je kan nu onze nieuwe Instagrampagina volgen waarop wij zo veel mogelijk projecten en interessante ideeën delen. Wil jij ook weten waar jouw conculega’s mee bezig zijn en blijf je graag op de hoogte van handige tips & tricks?

Advies op maat nodig?

Sta je ook voor een uitdagend schilderproject? Contacteer onze dienst Professioneel technisch advies voor advies op maat, wij helpen je graag verder!

Ben je overtuigd?

Klant worden