• vakschilder | schildersbedrijf: Hubert Borghgraef - Borghgraef Paintings
  • interieurarchitect: Gerry Bontinck - Maisonmax
  • opdracht: renovatie van de sanitaire ruimtes in het Van der Valk Hotel Beveren

Zowel interieurarchitect Gerry Bontinck als schilder Hubert Borghgraef zijn kind aan huis bij de familie Van der Valk van het gelijknamige Hotel te Beveren. Het renoveren van kamers, het schilderen van buitenmuren, het coördineren van nieuwbouw-projecten: beide heren zijn van vele markten thuis en kennen de voorkeuren van de eigenaars op hun duimpje. Met de renovatie van de sanitaire ruimtes leverden ze opnieuw een pareltje af.

GVB Van der Valk hotel 05812 min

Stone Art: de perfecte mix tussen look en techniciteit

“Bij verbouwingen als deze komt het er op aan een goed evenwicht te vinden tussen het esthetische en het technische aspect”, stelt Gerry Bontinck. “Uiteraard zoek je bij een renovatie altijd naar de ideale uitstraling, maar anderzijds moet je als interieurarchitect ook rekening houden met de aanwezige materialen en streven naar een technisch perfecte afwerking. De renovatie van de toiletten was een totaalproject: de hele ruimte moest opnieuw worden uitgedacht, voorzien worden van nieuw sanitair materiaal en van nul worden ingericht.

Voor de afwerking viel mijn oog direct op de nieuwe Stone Art Color, een decoratieve techniek waarmee je een gekorreld steeneffect creëert. Werken met Stone Art leent zich sowieso tot creatieve mogelijkheden. Door te spelen met laagdiktes en overlappingen krijg je subtiele kleurvariaties met een zichtbaar reliëf en creëer je een unieke uitstraling. Stone Art is krasvast, waterbestendig en makkelijk reinigbaar en daardoor ook geschikt voor sanitaire ruimtes. Een perfecte mix tussen look en techniciteit. Het product is bovendien toepasbaar op verschillende ondergronden: Hubert bracht de techniek perfect aan op de wanden, deuren en delen van het maatmeubilair.”

GVB Van der Valk hotel 05817 min

Stone Art plaatsen? Volg de praktische opleiding

“Ik kende het product eigenlijk nog niet”, pikt schilder Hubert in. “Voor de aanvang van de werken heb ik met mijn team een praktische opleiding gevolgd bij BOSS paints. We ontdekten hoe de techniek is opgebouwd en leerden hem laag per laag aanbrengen, met het oog op aflijning en afwerking van binnen- en buitenhoeken. Na de opleiding konden we onmiddellijk aan de slag."

"Het plaatsen zelf verliep probleemloos, als je weet hoe de techniek werkt kan er eigenlijk weinig misgaan. Op de grote muur hebben we wel gelijktijdig met twee schilders gewerkt om aanzetten en overlappingen te vermijden.”

“Stone Art is makkelijk in gebruik en stevig, echt heel aangenaam om mee te werken.”
Hubert Borghgraef Borghgraef Paintings
GVB Van der Valk hotel 05827 min

Betaalbaar met een luxueuze uitstraling

Dat Stone Art makkelijk toepasbaar is, heeft zeker meegespeeld in de keuze ervan”, bevestigt interieurarchitect Gerry. “Zeker met een strakke timing is het belangrijk dat je werkt met een product met een eenvoudige opbouw. Ook budgettair is dit product een aanrader: de techniek is betaalbaar en laat je toch toe een bijzonder luxueuze uitstraling te creëren. Het resultaat is karaktervol en eigentijds, voor mij is dit product een mooie aanvulling op het gamma decoratieve technieken. Ik ben fan (lacht).”

Ben je overtuigd?

Klant worden