• Vakschilders | Schildersbedrijf: Jonas en Laurent Tourlouse | Tourlouse bvba
  • Vertegenwoordiger BOSS paints: Kurt Dekeyster
  • Technisch adviseur BOSS paints: Nico Rogge
  • Opdracht: de authentieke kalei-look van de gevel herstellen

Gebouwen aan zee krijgen het soms hard te verduren. Zilte lucht, wind, zand en zon lieten ook hun sporen na op de buitenmuren van de golfclub Golf Ter Hille in Koksijde. Schilders Laurent en Jonas Tourlouse sloegen de handen in elkaar met technisch adviseur Nico Rogge en herstelden het clubhuis, de brasserie en het restaurant van de club volledig in ere.

Golfclub Golf Ter Hille Tourlouse 4

Authentieke kalei-look

De vraag om de prachtige gebouwen van Golf Ter Hille onder handen te nemen en de authentieke kalei-look van 10 jaar geleden te herstellen, kwam voor het schildersduo niet als een verrassing. Als kind aan huis en fervente spelers bij de club, hadden Jonas en Laurent al snel in de gaten dat de panden van de golfclub aan opfrissing toe waren: “Door de zilte lucht en pittige zeewinden hier, was er wel wat schade aan de metselwerken en was ook het metaalwerk aangetast met roestplekken en oxidatie. De gevels waren in vervuilde staat en op verschillende plaatsen bedekt met mos”, vertelt Jonas.

Golfclub Golf Ter Hille Tourlouse 2

Een vernuftig verfsysteem

Niet alleen de staat van de gebouwen, maar ook de omvang en hoogte ervan vormden een uitdaging. Daarom sloegen de vakmannen de handen in elkaar met technisch adviseur Nico Rogge. Zijn advies vormde het draaiboek voor de werken. “Laurent en Jonas ontmosten eerst alle gevels en spoten ze af voor ze aan de herstellingswerken begonnen”, steekt Nico van wal. “Het metaalwerk pakten ze aan met Megaprim Roestwerend. Op de buitenmuren, afhankelijk van hun staat, gingen ze eerst aan de slag met Primer P77, een licht gekorrelde grondlaag, of een laag Sol-Silicat Prim. Als afwerklaag raadde ik Sol-Silicat Mur aan."

Het Sol-Silicat-duo is een waterdampdoorlatend systeem en dus ideaal voor renovatie van oudere muren en baksteenmetselwerken. Bovendien heeft de primer een bijzonder goede hechting, waardoor de eindlagen mooi en egaal gezet kunnen worden. Dat het Sol-Silicat-duo goed weerbestendig en waterafstotend is, was hier een extra voordeel.

Laurent Jonas Tourlouse
“Wij werken al drie generaties lang samen met BOSS paints. Dat er een heel team achter mij staat, zorgt ervoor dat ik met een gerust hart aan elk project kan beginnen.”
Laurent Tourlouse Tourlouse bvba
Golfclub Golf Ter Hille Tourlouse 1 VK

Een hole-in-one project

“Dankzij onze jarenlange ervaring, een goed plan en uitstekende producten werd dit mooie resultaat op zes weken tijd neergezet”, voegt Laurent toe. “Wij werken ondertussen al drie generaties lang samen met BOSS paints. Ik weet dat er een heel team achter mij staat en dat we steeds op dezelfde lijn zitten. De goede contacten met het team van onze lokale colora-winkel en onze vertegenwoordiger Kurt, het uitstekende technisch advies van Nico en de online bestelmogelijkheden van BOSS paints: het zorgt er allemaal voor dat ik met een gerust hart aan elk project kan beginnen. Ik ben enorm trots op het resultaat en bedank dan ook graag iedereen die hieraan heeft bijgedragen. Dit project was een hole-in-one van het volledige team!”

Volg alle verhalen

Je kan nu onze nieuwe Instagrampagina volgen waarop wij zo veel mogelijk projecten en interessante ideeën delen. Wil jij ook weten waar jouw concullega’s mee bezig zijn en blijf je graag op de hoogte van handige tips & tricks?

Ben je overtuigd?

Klant worden