Landelijke gevel opfrissen met persoonlijk kleur- en technisch advies

  • schilder-vakman: Philippe Callens
  • schildersbedrijf: Callens Decor bvba
  • opdracht: kleur- en technisch advies voor opfrissingswerken gevel
  • kleur- en interieurexperte BOSS paints: Elien Masschelein
  • technisch adviseur BOSS paints: Dempsey D'haene

Buitengevels hebben het in ons land soms zwaar te verduren. Als Belgische verfproducent kennen wij de problemen die daaruit voortvloeien als geen ander. Ook de prachtige woning in Waregem - die twee decennia geleden ook door Callens Decor bvba geschilderd werd - ontsnapte de voorbije jaren niet aan de tand des tijds.

Villa limara 005

Kleuradvies gevraagd

Philippe Callens: “Het was 21 jaar geleden dat ik deze woning - toen een nieuwbouw - voor de eerste keer in de verf zette. Anders dan toen vonden we nu niet onmiddellijk de juiste kleur. Kleur- en interieurexperte Elien van BOSS paints bleek onze reddende engel. Zij stelde een kleurenpalet voor de buitengevel samen dat paste bij de woning én de omgeving."

Geschilderd kleurstaal bevestigt de kleurkeuze in alle omstandigheden

“Ik maakte een groot geschilderd staal van 1 vierkante meter voor de bewoners, dat ze gedurende een week uitgetest hebben in alle omstandigheden. Een kleur ziet er immers anders uit in ochtendlicht dan in de avondschemering. Daarna gingen we aan de slag."

Inschatting van de ondergronden met technisch advies

Dempsey: “Verschillende zones van de gevel vertoonden een verpoederde verffilm waardoor de woning niet meer helemaal tot zijn recht kwam. Andere plaatsen, zoals de dakkapellen of de omheining, hadden geleden onder langdurige waterinfiltraties. Ook het schrijnwerk was aan opfrissing toe. Een lijst aan werkpuntjes, die vroegen om een juiste aanpak.”

Villa limara 008

Sublisatin op de muren

Philippe Callens: “Met de watervaste grondlaag Epofix zetten we de ondergrond vast, met Sublisatin werkten we af. Dat product heeft een lange levensduur, beschermt tegen groenaanslag en is goed reinigbaar. Perfect voor buitenschilderwerken dus.”

Satineau op de luiken

“Het buitenhout van de luikjes werd aangepakt met Satineau, ook een product dat lang zijn kleur en glans behoudt. De woning is nu opnieuw lange tijd prima beschermd tegen vocht en de lichte zijdeglans geeft haar de mooie en elegante uitstraling terug.”

Dat kan Dempsey D’haene enkel bevestigen: “Ik blijf telkens weer versteld staan van het effect van verf. Wat een metamorfose!”

Dempsey
“Ik blijf telkens weer versteld staan van het effect van verf. Wat een metamorfose!”
Dempsey D'haene Technisch adviseur BOSS paints

Gebruikte kleuren in dit geveladvies

WE Y124 Linen Skirt
R 7002 RAL Olijfgrijs

Ben je overtuigd?

Klant worden