• interieuraannemer | projectleider : Meuleman & Co, Kortrijk | Simon Naessens
  • Key account manager BOSS paints: Tijl De Vlaminck
  • locatie: brouwerij Omer Vander Ghinste
  • opdracht: dakspanten renoveren en een tongewelf van 100 jaar oud herstellen in harmonie met een nieuwer gedeelte
  • BOSS-ondersteuning: spuitopleiding op maat

De opdracht die de firma Meuleman & Co kreeg van Brouwerij Omer Vander Ghinste? Geen klein bier! Maar gelukkig kon de brouwerij rekenen op 5 generaties ervaring én de gespecialiseerde spuitopleiding van BOSS paints. Projectleider Simon Naessens leidde de werken in goede banen.

Omer 005

5 generaties technische expertise

Simon: “We zijn ondertussen de vijfde generatie interieuraannemers, we hebben dus al wel wat technische watertjes doorzwommen. Toen de architect ons contacteerde voor deze opdracht, zag ik dus onmiddellijk een uitdaging in dit project.”

Foto Tijl2 VR
“25 mensen kregen binnen eenzelfde tijdsspanne dezelfde opleiding. Zo kon er snel opgestart worden.”
Tijl De Vlaminck Key account manager BOSS paints

En een spuitopleiding op maat voor 25 schilders

Tijl: “De mensen van Meuleman & Co weten inderdaad bijzonder goed wat ze doen. BOSS paints heeft hen bijgestaan door hen zo goed mogelijk vooraf te informeren. In een spuitopleiding op maat zijn alle producten en systemen toegelicht aan de spuiters en projectleiders van Meuleman & Co. Alle andere schilders zijn gelijktijdig opgeleid in een carrousselsysteem. Zo kregen 25 mensen binnen eenzelfde tijdsspanne dezelfde opleiding en kon er snel opgestart worden.”

MNHD8298

Verspuiten op 4 verschillende ondergronden met 1 product

Simon: “De zwarte kap van het dak van de brouwerij bestond uit 4 verschillende materialen, een mix van oude en nieuwe. Er moest bovendien gespoten worden in een donkere omgeving, niet ideaal.

Dankzij Airless Omnicryl Satin hebben we dit tot een goed einde kunnen brengen. De zijdeglanzende spuitverf werkt af in één spuitbeweging, hecht op alle ondergronden en laat toe om ook in moeilijke omstandigheden strak te spuiten. Het verspuiten van de 700 vierkante meter dak was geklaard op een week. ”

“Het verspuiten van de 700 vierkante meter dak was geklaard op een week.”
Simon Naessens Projectleider Meuleman & Co
Omer 002

Een authentiek kalei-effect op het tongewelf: oud lijkt nieuw

“Het tongewelf boven de koperen ketels moest hersteld worden omdat er veel stenen uit verdwenen waren. Bovendien moest dat harmoniëren met een recenter gerenoveerd gedeelte. Dit hebben we aangepakt met C83, een vullende kalkgrondlaag voor het bekomen van een authentiek kalei-effect. Na afwerking met Calime lijkt het gewelf nu nieuw, terwijl het in realiteit al 100 jaar oud is."

Omer 006

Balken verouderen met Woodair: nieuw lijkt oud

"De nieuwe balken hebben we tot slot verouderd met de veredelingsolie Woodair zodat de hele kap, zowel het oude als het nieuwe gedeelte, mooi harmonieert.”

“Ik ben er trots op dat we de traditie van de brouwerij met evenveel vakmanschap in de verf hebben kunnen zetten.”
Simon Naessens Projectleider Meuleman & Co

Traditie en vakmanschap

"We zijn gestart in maart en hebben het project afgeleverd eind juni. Naast de snelheid waarmee we dit project konden afwerken, ben ik er vooral trots op dat we de traditie van de brouwerij met evenveel vakmanschap in de verf hebben kunnen zetten."

Ook Tijl De Vlaminck blikt tevreden terug op dit sterk staaltje technisch schilderwerk. “De sleutel tot dit mooie resultaat is de uitzonderlijke expertise van Meuleman & Co in combinatie met de opleidingen en oplossingen van BOSS paints. Een samenwerking die smaakt naar meer.

Ben je overtuigd?

Klant worden