Het is moeilijk voor te stellen, maar een jaar geleden geleden was deze prachtige gezinswoning nog een vervallen hoeve. De bewoners bouwden het pand volledig opnieuw op en schakelden de vakmannen van bvba Vansteenkiste in voor de buitenafwerking. Dankzij schilder Thierry en zijn team kreeg de gevel een volledige metamorfose…

  • vakschilder | schildersbedrijf: Thierry Vansteenkiste | BVBA Vansteenkiste
  • vertegenwoordiger BOSS paints: Ilse Dhaenens
  • technisch adviseur BOSS paints: Dempsey D'Haene
  • opdracht: Renovatie van de buitenkant van een oude hoeve
GVB Boss huis Hulste 07387

Tot in de puntjes voorbereid

Vooraleer aan schilderwerken te beginnen, moet de ondergrond klaargemaakt en behandeld worden. Ook al werd het huis een jaar geleden volledig opnieuw opgebouwd, schilder Thierry liet niets aan het toeval over. “De ruwe bakstenen van de ondergrond waren nog in relatief goede staat. Toch hebben we alle gevels eerst ingeneveld en afgestoomd met hoge druk zodat we konden starten van een 100% propere, mosvrije ondergrond."

Als volgende stap in de voorbereiding van de gevel, werd een grondlaag Subliprim gezet, aangevuld met Renokit als redder in nood voor de kleine gebreken. "De barstjes hebben we opgespoten met de acrylaatkit Renokit, een kit die goed hecht en perfect overschilderbaar is. Bij de aansluiting van de dakpannen met de baksteenmuren merkten we grote openingen, die hebben we eerst met schuim gedicht en in de randen hebben we een tandvorm gestoken. Ook hiervoor gebruikten we Renokit.”

GVB Boss huis Hulste 07422

Vertrouwen op Pastime

Voor het schilderen zelf vertrouwt Thierry blind op Pastime. “Klanten vragen vaak zelf naar een look met een korrelig effect, dat was ook hier het geval. De minerale uitstraling van Pastime matcht inderdaad heel mooi met deze bouwstijl en garandeert een perfect mat uitzicht. Ook technisch is deze verf hoogstaand: het product vult kleine oneffendheden op zodat je altijd een strakke gevel kan afleveren. Pastime is duurzaam, je kan je klant dus ook zonder risico garanderen dat het resultaat lang goed zal blijven. In tegenstelling tot oude kaleiproducten neemt Pastime geen water op omdat het zand in de verf verwerkt is. Zo is de verf veel minder vervuilend, ook niet onbelangrijk.”

“De grootste uitdaging zat in het bepalen van de juiste timing: het moet een aantal dagen droog zijn voor je kan beginnen en ook nadien mag het enkele dagen niet regenen. Dat is niet altijd evident in ons land.”
Thierry Vansteenkiste BVBA Vansteenkiste
GVB Boss huis Hulste 07443

De sleutel tot succes vs. Belgisch weer

“Eigenlijk verliep deze werf volledig volgens het boekje: een goede voorbereiding, de juiste producten en kennis van je stiel: met deze drie factoren kan er niet veel misgaan. De grootste uitdaging zat misschien wel in het bepalen van de juiste timing: voor we aan gevelwerken beginnen moet het een aantal dagen droog zijn en moet je nadien ook zeker kunnen zijn dat het nog een tijdje droog blijft. Dat is niet altijd evident in ons land.”

Ben je overtuigd?

Klant worden