• schilders : Tommy en Davy Bleyen | Sus en Jelle Vanbriel
  • technisch adviseur BOSS paints: Jo Mommen
  • locatie: Anyway Doors, Zandhoven
  • opdracht: aluminium buitenoppervlakte van 60 meter lang op 8 meter hoog van lichtgrijs naar donkerzwart verspuiten

De deurconcepten van Anyway Doors combineren technische expertise met eigentijds design. Logisch dus dat diezelfde elementen weerspiegeld moesten worden in de gevel van het bedrijfspand. De lat lag hoog voor schilders Tommy, Davy, Sus en Jelle. Gelukkig staat de deur van technisch adviseur Jo Mommen altijd open voor advies en technische ondersteuning.

Aluminium gevel van 60 meter lang en 8 meter hoog

Anyway Doors 002 voor KL

Jo Mommen: “Het schildersteam heeft hier absoluut een sterk staaltje schilderwerk neergezet. Het is immers niet evident om een aluminium buitenoppervlakte van 60 meter lang op 8 meter hoog van lichtgrijs naar donkerzwart te verspuiten in 1 beweging.

Dat we voor Airless Omnicryl Satin moesten kiezen, was vrij snel beslist. Het product is ideaal voor deze ondergrond en zeer goed geschikt voor grote werven. Het kan gebruikt worden zonder voorafgaand schuurwerk en werkt ondergronden af in één spuitbeweging. Het schilderteam van Tommy ging de uitdaging aan, met een spectaculaire voor-en-na als gevolg.”

Jo Mommen
“Het schildersteam heeft hier absoluut een sterk staaltje schilderwerk neergezet.”
Jo Mommen Technisch Adviseur BOSS paints

Zonder aanzet aluminium spuiten

Tommy Bleyen: “Aluminium panelen drogen niet snel. De grootste uitdaging voor mij was zonder aanzet spuiten en baanzetting tegengaan, het zogenoemde behangpapier-effect vermijden dus (lacht).”

De zon op aluminium gevel voorblijven

Anyway Doors 002 tijdens KL

“Omdat de gevel goed ‘koud’ moest zijn voor opstart, zijn we vóór dag en dauw begonnen. Op die manier bleven we de zon en de warmte steeds voor. Hoewel we vrij dik aan het spuiten waren, bleek het eindresultaat toch zonder enige structuur of afloop.”

“Dit is niet alleen voor Anyway Doors maar ook voor ons een visitekaartje om echt trots op te zijn.”
Tommy Bleyen schildervakman

In 8 uur afgewerkt

Anyway Doors 002

“Op 8 uur tijd was de klus geklaard: dankzij Airless Omnycril Satin konden we razendsnel werken in één spuitbeweging en konden we tegelijk, in minder evidente omstandigheden, een ultra strak resultaat neerzetten.

Een gevel geeft toch vaak een eerste indruk, zeker voor een bedrijf is het super belangrijk dat die onmiddellijk goed zit. Dit is niet alleen voor Anyway Doors maar ook voor ons een visitekaartje om echt trots op te zijn."

Ben je overtuigd?

Klant worden