• vakschilder | schildersbedrijf: Danny Lammertyn | Deco Lammertyn
  • technisch adviseur | vertegenwoordigster BOSS paints: Nico Rogge | Ilse Dhaenens
  • opdracht: 1200 m² plafonds en binnenmuren van perfect schilderwerk voorzien

Danny Lammertyn zweert bij een perfecte afwerking. Aanzetten of overlappingen worden niet getolereerd. De nieuwe Boss-plafond Mat en de al langer beschikbare Boss-touch waren daarom de volmaakte antwoorden op de uitdagingen in dit project.

1200 m² muren en plafonds en veel glaspartijen

Danny Lammertyn referentie002

Danny Lammertyn: “De ouders van dit koppel zijn al lang klanten en zo kwam ik bij dit project terecht. Alle muren, deuren en plafonds van dit prachtige pand moesten geschilderd worden.

De uitdaging zat hem in de grote oppervlakten én in de opstelling van de ruimten. Aan beide zijden van de woonkamer zitten bijvoorbeeld glaspartijen van 16 meter die boven het vals plafond uitsteken, niet evident om er te schilderen."

Geen aanzetten of overlappingen

"De bewoners wilden alles wit, passend bij de moderne stijl van het huis. De muren moesten prima afwasbaar zijn zonder op te glanzen, de deuren moesten volledig meegaan met de wanden en uiteraard wil je als vakman geen aanzetten of overlappingen in je schilderwerken op het plafond. Een uitdaging dus, maar ik weet dat ik op de producten van BOSS paints kan vertrouwen. Mijn vertegenwoordigster Ilse en technisch adviseur Nico hebben me de juiste producten aangeraden."

Danny Lammertyn referentie006

Perfecte plafonds onder scheerlicht

"Voor het plafond kozen we voor de nieuwe Boss-plafond Mat. Ik mocht proefkonijn zijn want op dat moment was het product nog in testfase.

Boss-plafond Mat is de eerste watergedragen versie op de markt die hetzelfde resultaat geeſt als matte synthetische plafondverven. Dit product is echt hoogkwalitatief, geeſt een extra matte afwerking en is ideaal voor plafonds met veel scheerlicht. De verf is aanzetvrij - ook in moeilijke omstandigheden - en heeſt een hoge dekkracht waardoor, na het plaatsen van de grondlaag Bossprim, afwerking in één laag mogelijk is.

Ik werk al 32 jaar als zelfstandig schilder en ik moet eerlijk toegeven: ik heb nog nooit met zo’n fantastische plafondverf gewerkt. Ik ben nochtans heel kritisch: als het niet goed is, zou ik het ook zeggen. Voor plafonds gebruik ik voortaan dit product, ik kan het ook iedereen aanraden.

Danny Lammertyn GR
“Ik heb nog nooit met zo’n fantastische plafondverf gewerkt.”
Danny Lammertyn Deco Lammertyn

Afwasbare muren

Danny Lammertyn referentie003

“Nico van de dienst Professioneel technisch advies raadde me voor de muren Bossprim aan als grondlaag en Boss-touch als afwerklaag. Gezien er bij de eindklant twee kleine kinderen het mooie weer maken, was ik specifiek op zoek naar een verf die goed afwasbaar was zonder dat ze gaat opglanzen. Ook het esthetische resultaat was belangrijk uiteraard.

De bewoners zijn nog steeds zeer tevreden van het afgewerkte einderesultaat. En ik ook trouwens. (lacht)"

Ben je overtuigd?

Klant worden