• vakschilder | schildersbedrijf: Abram De Baets | Schilder- en decoratiewerken De Baets
  • technisch adviseur BOSS paints: Jean-Claude 't Kindt
  • vertegenwoordiger BOSS paints: Jonas Janssens
  • opdracht: een vochtbelaste gevel waterbestendig en duurzaam afwerken

Vochtbelaste buitenmuren waarop de standaardgevelverven binnen de kortste keren afbladderen: je wil het niet meemaken. Gelukkig is er een uniek systeem op de markt dat zorgt voor een perfecte hechting én een duurzaam resultaat: een fixeerlaag Epofix afgewerkt met Coating M30. Schilder Abram De Baets ging aan de slag met deze krachtpatsers en getuigt: “Dit duo kan elk vochtprobleem de baas.”

Abram De Baets WEB 10

De uitdaging: muren met hoge vochtbelasting

Abram De Baets: “Dit pand bevindt zich op een helling. Daardoor zitten er veel muren deels in de grond, een ideale situatie voor vochtbelasting. De eigenaars hebben lang gewacht om de buitengevel aan te pakken, daardoor was het metselwerk op sommige plaatsen al fel beschadigd of aangetast door mos." Muren die zwaar belast worden door water en vocht vragen een specifieke en duurzame aanpak. Abram: "De volledige buitenomgeving moest onder handen genomen worden: van schoorsteen over terrasmuren tot de brievenbus. Een hele kluif dus.”

Abram De Baets WEB 4

Gezocht: duurzaam verfsysteem

Zoals bij elk project ligt de sleutel tot succes in de expertise van de vakman, een goede voorbereiding én het juiste verfsysteem. “Bij al mijn werven contacteer ik bij aanvang de dienst technisch advies van BOSS paints”, vertelt Abram. “Mijn technisch adviseur Jean-Claude luistert naar mijn specifieke noden en geeft me een volledig stappenplan: van voorbereiding tot afwerking. Op deze werf zijn we gestart met het grondig afstomen van alle elementen van de buitengevel onder hoge druk. Daarna is de hele gevel ontmost, want je wil natuurlijk niet dat je verf binnen de kortste keren weer wordt losgeduwd.”

Abram De Baets WEB 3

Gevonden: ijzersterke tandem

“Er is eigenlijk maar één systeem dat ik zelf ken dat dit soort problemen duurzaam de baas kan: Epofix en Coating M30”, vertelt Abram. “Ik gebruik dit systeem regelmatig en was dus niet verbaasd dat Jean-Claude me dit duo aanraadde voor deze werf. Epofix vormt op de moeilijkste ondergronden een perfecte grondlaag, zeker wanneer er vocht mee gepaard gaat. We hebben het product gebruikt op alle delen van de woning die in contact kwamen met grondvocht en op alle onderste boorden, tegen de waterkering. Door er nadien Coating M30 op aan te brengen, verzeker je jezelf van een perfect hechtend en duurzaam resultaat.”

“Op werven die we in het verleden hebben aangepakt, staat het resultaat al meer dan 10 jaar perfect. Geen wonder dat BOSS paints een gevelgarantie van 10 jaar biedt!”
Abram De Baets Schilder- en decoratiewerken De Baets

“Ik ken werven die we in het verleden hebben aangepakt en waar het resultaat al meer dan 10 jaar perfect staat. Ik ben zo’n fan van dit buitensysteem dat ik het soms ook zelfs binnen gebruik, op onderkoelde ondergronden bijvoorbeeld. Natuurlijk, de natuur maakt buitenmuren soms terug vuil, dat kan je niet vermijden. Maar het schildersresultaat blijft overeind, daar kan je zeker van zijn. Geen wonder dus dat BOSS paints een gevelgarantie van 10 jaar biedt. Het is eigenlijk heel eenvoudig: als je het plan van je technisch adviseur volgt en het juiste verfsysteem gebruikt, kunnen jij en je klant heel lang op beide oren slapen!”

Ben je overtuigd?

Klant worden