• vakschilders | schildersbedrijf: Elias en Patrick Wolfcarius | Painting Wolfcarius
  • vertegenwoordiger BOSS paints: Jonas Janssens
  • opdracht: opfrissen van een commerciële ruimte met decoratieve technieken

Patrick en Elias Wolfcarius kozen met Aqua Sensa en Calco voor een esthetisch indrukwekkende én duurzame afwerking voor de Concept Store van Aqualex drinkwatersystemen in Knokke. Sarah van Landuyt, één van onze kleur- en interieurexperten, licht toe welke voordelen er aan decoratieve technieken verbonden zijn.

GVB Aqualex Concept Store 05094 LR

Precisiewerk tot in de puntjes

Sarah: “Duurzaam verbouwen zit in de lift. Klanten zoeken naar kwalitatieve en duurzame manieren om hun huis eigenheid en warmte te geven. Decoratieve technieken passen perfect in dit plaatje: ze zijn gebaseerd op natuurlijke materialen als kalk of klei en stralen 100% authenticiteit uit.” Ook voor zakelijke ruimtes wordt steeds vaker een sfeervolle, exclusieve uitstraling nagestreefd. Elias Wolfcarius: “Voor de winkel van Aqualex hebben wij alles uit de kast gehaald. Samen met mijn vader Patrick heb ik al meerdere mooie werven voor deze klant mogen uitwerken. Net als voor onze andere projecten legden we ook hier de lat hoog.”

Sarah Van Landuyt
“Een decoratieve techniek aanbrengen is vakwerk. Door deze mogelijkheid aan te bieden, onderscheid je je van je concurrenten.”
Sarah van Landuyt Kleur- en interieurexperte BOSS paints

Patrick Wolfcarius: “Het ontwerp van de winkel en het bogenspel is echt uniek, maar tegelijk ook een hele uitdaging op technisch gebied. In de ruimte was al indirecte verlichting voorzien, de techniek moest hier nauwkeurig rond geplaatst worden. De delicate ondergrond van de bogen, die aansluiten op vloeren zonder plinten: daarin zijn toch heel wat uurtjes en precisiewerk gekropen.” Sarah: “Schilderen kan je klant misschien nog zelf, maar een decoratieve techniek aanbrengen is vakwerk. Door deze mogelijkheid aan te bieden, toon je je klant oplossingen die hij zelf misschien nog niet kende en onderscheid je je van je concurrenten. Een techniek loopt in het oog en maakt indruk. Niet toevallig dus dat ze vaak leiden naar nieuwe projecten en dus ideale mond-tot-mondreclame zijn voor je zaak.”

GVB Aqualex Concept Store 05113 LR

Ondersteuning in alle maten en vormen

Patrick: “We waren er al snel uit dat we voor decoratieve technieken zouden gaan. Maar zoals elke schilder weet: bij zo’n techniek moet je het echt hebben van je vakmanschap en wordt elke slordigheid genadeloos afgestraft. Gelukkig zijn we doorheen het proces goed ondersteund door het DAS-team (Decoratief Assistentie Team) van BOSS paints. De efficiëntie van die praktijkmensen was een absolute plus, het extra paar handen konden we goed gebruiken. Bovendien verliep de samenwerking zeer vlot, zeker voor herhaling vatbaar dus.”

Al gaat onze ondersteuning voor decoratieve technieken verder dan enkel onze werfassistentie. Sarah: “We ondersteunen onze klanten graag tijdens het volledige proces. Tijdens één van onze opleidingen krijg je de techniek helemaal onder de knie. Onze technisch adviseurs beantwoorden je vragen met de glimlach en voor interieurvragen kan je bij onze kleur- en interieurexperts terecht. Daarnaast voorzien we je graag van stalen en promomaterialen, zodat je je klant perfect kan voorbereiden én overtuigen.”

Patrick Wolfcarius4
“Gelukkig zijn we doorheen het proces goed ondersteund door het DAS-team van BOSS paints. De efficiëntie van die mensen was een absolute plus.”
Patrick Wolfcarius Painting Wolfcarius

Esthetisch én praktisch

Sarah: “Decoratieve technieken worden in de eerste plaats gekozen voor hun esthetische meerwaarde en interieurbeleving, maar wist je dat ze ook heel veel praktische voordelen hebben? Zo zijn ze bijzonder duurzaam en goed onderhoudbaar. Sommige zijn krasvast, andere waterbestendig: voor elke ruimte is er wel een toepassing die tegelijk prachtig én praktisch is.”

GVB Aqualex Concept Store 05137 LR

Zo redeneerde ook schilder Elias: “Een ruimte die vol esthetiek zit, verdient eenzelfde creativiteit bij de afwerking. Decoratieve technieken zijn dé manier om een kamer karakter te geven. We kozen niet voor één, maar voor een samenspel van twee technieken. Voor de muren kozen we Calco: een stuctechniek op basis van fijne kalk waarmee je een mooie, verweerde betonlook creëert. Dit product is gemakkelijk verwerkbaar maar ook krasvast: belangrijk voor een ruimte waar dagelijks veel mensen passeren. Voor de vloer kozen we voor Aqua Sensa omdat deze techniek tegen een stoot kan. Het resultaat is duurzaam, waterbestendig en goed onderhoudbaar: essentieel voor een vloer die intensief gebruikt wordt.

Elias Wolfcarius4
“Decoratieve technieken zijn dé manier om een kamer karakter te geven.”
Elias Wolfcarius Painting Wolfcarius

Elias: "Om de twee technieken mooi op elkaar te laten aansluiten, hebben we een beroep gedaan op de dienst Kleurondersteuning labo. We vroegen het labo van BOSS paints of ze de Calco-kleur voor Aqua Sensa konden benaderen. Dit project kan je dus gerust ook een sterk staaltje teamwork noemen. Ik zou graag van de gelegenheid gebruik maken om een pluim te geven aan mijn vader Patrick die onze werven met de grootste precisie opvolgt. Zo kunnen we elke keer opnieuw verwachtingen overtreffen. Onze slogan is niet toevallig ‘Painting Wolfcarius - net dat tikkeltje méér’ (lacht).”

Ben je overtuigd?

Klant worden