• schildersbedrijf: Schilderwerken Van Eeckhoutte
  • vakschilder: Marc Van Eeckhoutte en partner
  • technisch adviseur BOSS paints: Nico Rogge
  • product manager lakken en spuitverf BOSS paints: Thomas Vrambout
  • opdracht: interieur van volledige woning opfrissen met nadruk op kwalitatieve en strakke afwerking

Marc Van Eeckhoutte legt de lat op afwerking erg hoog. Ook bij de voorbereiding laat hij niets aan het toeval over. Samen met zijn echtgenote Martine vormen ze een goed geolied team dat streeft naar perfectie. En net daarom kwamen de nieuwe watergedragen spuitlakken voor binnen precies op het juiste moment ...

Een nieuwe watergedragen 2K-lak voor binnen

Marc Van Eechoutte 001 web

Marc Van Eeckhoutte: “Via mond-tot-mondreclame kwam ik bij dit project terecht. Zowel de boven- als de benedenverdieping hadden grondige opfrissingswerken nodig; van muren en deuren tot houten parket en inbouwkasten.

Mijn vertegenwoordiger Kurt Dekeyster vertelde me op hetzelfde moment voor het eerst over de nieuwe, watergedragen lak Persisto 2K."

Marc Van Eechoutte 008 web

Op vraag van de markt

Thomas Vrambout: "Persisto 2K behoort tot ons nieuw assortiment watergedragen binnenlakken. En die zijn er gekomen op vraag van de markt.

Het volledige ontwikkelingsproces heeft 3 jaar geduurd. We zijn daarbij uitgegaan van 3 grote behoeften van schilders: de vraag om de dekkracht wit te verhogen, de vraag naar een harde lak om te verspuiten en de vraag naar een algemene verdikking van de verf om lopers te vermijden.

Het aanbod watergedragen binnenlakken werd als volgt aangepakt:

  • De verhoogde dekkracht hebben we aangepast voor alle watergedragen lakken.
  • Onze meest harde lak, Persisto hebben we verspuitbaar gemaakt: Persisto Spray.
  • De standaard Hybride PU Satin en Mat hebben we aangepast naar reologie. Deze producten voelen nu dikker aan, waardoor ze gemakkelijker te verwerken zijn, minder snel lopers geven maar strakker dan voorheen drogen.”
  • Lancering van watergedragen 2k-lak in satin en matte glansgraad, met name Persisto 2K Satin en Persisto 2K Mat
Thomas V
“De nieuwe, watergedragen binnenlakken zijn er gekomen op vraag van de markt.”
Thomas Vrambout Product Manager Lak & Spuitverf BOSS paints
Marc Van Eechoutte 011 web

Verspuiten in een atelier

Marc: “Na overleg met Product Manager Thomas en technisch adviseur Nico beslisten we om de grote kasten in de woonkamer en de keuken van dit project te verspuiten in een atelier. Ik leg de lat hoog voor mezelf en ook al wist ik dat het eigenlijk niet de bedoeling was, ik wou de verf écht absoluut verspuiten. Zo lijkt het alsof de kastdeuren rechtstreeks uit de fabriek komen.”

“Het klopt dat Persisto 2K eigenlijk bedoeld is voor borstel- en roltoepassing”, bevestigt Thomas Vrambout. “Maar verspuiten kan dus ook. Na een gepaste voorbereiding behandelde Marc de kastdeuren eerst met een laag Elastoprim Fast en spoot er daarna een laag Persisto 2K Satin op."

Marc Van Eeckhoutte web
“Het lijkt alsof de kastdeuren rechtstreeks uit de fabriek komen.”
Marc Van Eeckhoutte Schilderwerken Van Eeckhoutte
Marc Van Eechoutte 020 web

Spraylakken gaat sneller

Marc: "Ik werk graag met spraylakken, voornamelijk voor de snelheid van verwerking. In 2 minuten spuit je een deur, dat scheelt in tijd bij grote werven. Daarnaast ben je zeker van een strak effect, een resultaat dat ik persoonlijk moeilijker met rol en borstel kan bereiken. De kleinere delen, bijvoorbeeld de omkadering van de kasten, heb ik wel met rol en borstel afgewerkt.

Bij de 'gewone' deuren ben ik op dezelfde manier te werk gegaan, maar daar koos ik voor Persisto Spray als afwerkingslaag. Door het hoge standvermogen krijgen lopers geen kans en bereik je een topresultaat.

De muren pakten we aan met Boss-hybride, een muurverf die ook laktechnologie gebruikt. Ideaal voor de onderhoudbaarheid van de muren.

Niet alleen de klant is bijzonder tevreden van het eindresultaat, ikzelf ben ook zeer fier op deze realisatie.”

Marc Van Eechoutte 024 web

Teamwerk vanaf de voorbereiding

Marc: "Een schilder gaat vaak met de pluimen lopen eens een werf is afgerond. Maar achter een mooi eindresultaat gaat het werk van een heel team schuil. Ik denk dan in de eerste plaats aan mijn partner Martine, die ervoor zorgt dat alle voorbereidingswerken altijd piekfijn zijn uitgevoerd. Zonder degelijke voorbereiding zou ons resultaat niet half zo goed zijn. Tijdens dit project heeft ze zichzelf overtroffen en dat mag ook gezegd worden.

Maar ik denk ook aan de vakmensen van BOSS paints. Zij staan altijd klaar met technisch advies en ontwikkelen ook voortdurend nieuwe producten om tegemoet te komen aan onze vragen.

De beste resultaten zet je neer als je je laat omringen door een goed team en met de beste producten, dat is hier opnieuw bewezen.”

Ben je overtuigd?

Klant worden