• schilder-vakman: Joris Balliauw
  • schildersbedrijf: JLM bvba
  • locatie: restaurant The London in Antwerpen
  • opdracht: een zwarte gevel, uit veel houtsnijwerk met mooie details, in een ultrakorte tijdspanne in strak wit schilderen
  • verwachting van de eindklant: snelle en strakke afwerking

Restaurant The London in Antwerpen, een project met technische uitdagingen:

  1. veel en fijn schuurwerk
  2. van zwart naar ultrastrak wit
  3. snelheid is troef

Ontdek hoe Joris Balliauw dit, in samenwerking met BOSS paints, tot een perfect einde brengt.

The Londen VOOR 001

Gouden schuurtip van vertegenwoordiger

Joris Balliauw: “De eerste grote uitdaging aan het herschilderen van de gevel van restaurant The London in Antwerpen was het enorme schuurwerk. Mijn BOSS-vertegenwoordiger Brecht gaf me gelukkig de gouden tip om de oneffenheden met de lakplamuur Aguaplast Woodfinisher weg te werken. Deze is makkelijk schuurbaar. Daardoor ging ons schuurwerk vlot vooruit. In totaal zijn we 4 weken zoet geweest met schuren.”

Een snelle én strakke afwerking op houtsnijwerk met veel details

“Na het schuurwerk kwam al direct de volgende uitdaging”, vult Thomas Vrambout van BOSS paints aan. “De gevel bestond uit veel houtsnijwerk met mooie details en was volledig zwart. In een ultrakorte tijdspanne moest hij strak wit worden geschilderd, want het restaurant – dat in een druk stadsgedeelte ligt – moest uiteraard zo snel mogelijk weer open kunnen.”

The Londen 008

Klant kiest voor strak uit 3 stalen op maat

Joris Balliauw: “BOSS paints maakte voor mij 3 stalen op maat. Eentje waarbij gerold werd, eentje waarbij geschilderd werd met de kwast en een laatste waar de nieuwe spuitlak Satineau Spray werd gebruikt. De klant koos onmiddellijk voor het strakke resultaat van de spuitlak. Gezien de aard van het project en de snelheid die verwacht werd, was ik daar uiteraard heel blij mee.”

Thomas Vrambout
“Door in hoge laagdiktes te spuiten dek je elke kleur: vandaar dat we met Satineau Spray in 1 laag van zwart naar wit zijn kunnen gaan.”
Thomas Vrambout Productmanager Lakken en spuitverven BOSS paints
The Londen 010

In 1 laag van zwart naar ultrastrak wit

Thomas Vrambout: “Buitenschilderwerken zijn altijd een uitdaging omdat je afhankelijk bent van de weersomstandigheden. Onze spuitlakken hebben een erg hoog standvermogen. Dat wil zeggen dat de laagdikte erg hoog kan zijn zonder dat de verf zal beginnen aflopen. Door in hoge laagdiktes te spuiten dek je elke kleur: vandaar dat we met Satineau Spray in 1 laag van zwart naar wit zijn kunnen gaan.

De combinatie van de snelheid waarmee je verspuit en dat tegelijkertijd in 1 laag te kunnen doen, zorgt ervoor dat je sneller een weergunstig moment kunt prikken om je werf op één moment af te werken. Bovendien is Satineau Spray ook watergedragen waardoor ze ook bijzonder snel droogt."

“Toen de klant het resultaat voor het eerst zag, zei hij: “Hier word ik nu eens heel gelukkig van.” Voor zo’n woorden doe je het.”
Joris Balliauw Bedrijfsleider van JLM bvba
The Londen 006 vk

In één voormiddag was de gevel wit

Joris Balliauw: “De restauranteigenaar was bijzonder tevreden van het ultrastrakke resultaat en de snelheid waarmee de werken zijn uitgevoerd. Op één voormiddag zag hij zijn voorgevel veranderen van zwart naar strak wit. Toen de klant het resultaat voor het eerst zag zei hij: “Hier word ik nu eens heel gelukkig van”. Voor zo’n woorden doe je het, meer moet dat voor mij echt niet zijn.”

Ben je overtuigd?

Klant worden