• vakschilder | schildersbedrijf : Frederik Tienpont | Tienpont Special Painting
  • technisch adviseur BOSS paints: Dempsey D'haene
  • opdracht: volledig opfrissen en beschermen van een oude trap en parket

Frederik Tienpont werkte 5 jaar geleden deze traptreden en parket af met Protect Mat Pro en stelt vandaag samen met zijn klanten vast dat het resultaat nog steeds perfect is.

Protect Mat Pro Tienpont 027

Vóór het vernissen van trap en parket

"Het is inderdaad al vijf jaar geleden dat ik de trap en het parket van mijn buren onder handen heb genomen”, vertelt schilder Frederik Tienpont.

“Destijds was dat een uitdagende klus: de trap was dringend aan vernieuwing toe. De leuning vertoonde vlekken, op de treden was nog oud tapijt gekleefd: echt zo’n typische trap van vroeger. De lijm moest dus eerst verwijderd worden.

Het parket lag er toen al 15 jaar en vertoonde op verschillende plaatsen plekken en beschadigingen. Zorgen voor een egale ondergrond is het belangrijkst, net als ervoor zorgen dat er geen plekken meer zijn. Doe je dat niet, dan riskeer je dat de plekken doorheen de vernis zichtbaar blijven.

Mijn technisch adviseur, Dempsey D’haene, benadrukte om ook zeker voldoende tijd voor het voorbereidend schuren en ontvetten te voorzien. Een goede voorbereiding vraagt tijd maar rendeert wel achteraf."

Frederik Tienpont
“Een goede voorbereiding is hier zeker al het halve werk.”
Frederik Tienpont Tienpont Special Painting
Protect Mat Pro Tienpont 013

Technisch advies bij vernissen van trap en parket

"Na het dubbelchecken met mijn technisch adviseur Dempsey omtrent hoe ik de job het best aanpak, raadde hij me het best passende product voor dit project aan”, gaat schilder Frederik verder.

Protect Mat Pro is de ideale vernis voor houten ondergronden die intensief gebruikt worden. Het product biedt weerstand tegen krassen en heeft een hoge slijtvastheid, ideaal voor deze job dus.

In dergelijke situaties gebruikte ik vroeger Bona Traffic. Maar sinds BOSS paints zijn eigen vernissen op de markt bracht, draagt Protect Mat Pro mijn absolute voorkeur.

Protect Mat Pro heeft een betere vloei én biedt een langere verdeeltijd. Twee belangrijke verbeteringen!"

Frederik Tienpont
“Vroeger gebruikte ik Bona Traffic. Maar sinds BOSS paints zijn eigen vernissen op de markt bracht, draagt Protect Mat Pro mijn absolute voorkeur.”
Frederik Tienpont Tienpont Special Painting

Meer dan trappen en parket beschermen

"Ik gebruik dit product ook regelmatig op spatwanden in keukens of op plaatsen waar er extra veel vocht in de ruimte is. Zo heb ik er recent nog de muren van een sauna mee gevernist. Eigenlijk is het een essential voor alle plaatsen waar een extra beschermingslaag nodig is."

Protect Mat Pro Tienpont 006

Kwalitatieve vernis voor parket en trap verzekerd

"Het doet me plezier dat ik mijn klanten waar voor hun geld kan bieden. De juiste producten spelen daar een belangrijke rol in. De eigenares van het parket heeft bijvoorbeeld een klein hondje.
Dat er na 5 jaar nog steeds niet te veel beschadigingen te zien zijn, is echt de verdienste van Protect Mat Pro. Kwaliteitsproducten zijn essentieel in onze job: met goedkopere grondstoffen of wat verdunning kan je de prijs van je producten misschien wat drukken, maar dat wreekt zich altijd op termijn.

Daarnaast ben ik altijd heel tevreden van de kwaliteit en de service van BOSS paints als verfpartner. Hun team staat altijd voor mij klaar. Ook de medewerkers in het BOSS-depot in Waregem, waar ik mijn producten altijd afhaal, zijn steeds opnieuw uitermate vriendelijk en correct. Dat mag ook eens gezegd worden.”

Frederik Tienpont
“Het doet me plezier dat ik mijn klanten waar voor hun geld kan bieden.”
Frederik Tienpont Tienpont Special Painting

Ben je overtuigd?

Klant worden