• Vakschilders | Schildersbedrijf: Philippe Apers, Cie Lasne | Philippe Apers & Cie Sprl
  • Vertegenwoordiger BOSS paints: Bernard Bassem
  • Opdracht: Gevelrenovatie van gemeentehuis Drogenbos

Om de gevel van het gemeentehuis van Drogenbos te renoveren, was schilder Philippe op zoek naar een kwalitatieve minerale verf, geproduceerd in België. Zo kwam hij, via colora Wavre, terecht bij de producten van BOSS paints. De kennismaking met Sol-Silicat bleek liefde op het eerste gezicht…

GVB Gemeentehuis 01255

Een geklasseerd gebouw met specifieke vereisten

Een geklasseerd gebouw herstellen doe je niet zomaar. Het lastenboek van de gemeente Drogenbos was strikt en duidelijk: voor het schilderen van de gevel van het gemeentehuis mocht enkel met minerale verven en gecertificeerde producten gewerkt worden. Schilder Philippe Apers had nog nooit met minerale verf gewerkt en ging op zoek naar de ideale verf voor deze klus.

GVB Gemeentehuis 01243

Kwaliteit van Belgische bodem

“Oorspronkelijk had de architecte ons een Franse kalkverf aangeraden. Maar ik wou liever werken met een Belgisch product. Zo leerde ik BOSS paints kennen: een 100% Belgisch bedrijf met kwalitatieve producten en een gedreven team dat schilders technisch bijstaat waar mogelijk. Exact wat ik zocht. De verven van BOSS paints waren een positieve ontdekking voor mij: het zijn goed uitgedachte producten waar je echt op kan rekenen. De systemen zijn eenvoudig: met een grondlaag en een afwerklaag ben je zeker van een kwalitatief resultaat. Dat is handig, zeker op grote werven waar je tot 2000 vierkante meter moet bewerken.”

“De verven van BOSS zijn goed uitgedachte producten waar je op kan rekenen. Met een grondlaag en een afwerklaag ben je al zeker van een kwalitatief resultaat.”
Philippe Apers Schilder
GVB Gemeentehuis 01262

Sol-Silicat klaart de klus

Zo kwam het team van BOSS paints bij Sol-Silicat als ideale oplossing. Bernard Bassem, vertegenwoordiger bij BOSS paints, licht toe: “Sol-Silicat Prim en Sol-Silicat Mur zijn sterke dampopen verven die doen wat ze beloven. De minerale verven zijn ook extreem mat, ideaal voor gebouwen die geklasseerd zijn. Voor aanvang van de werken zijn onze technisch adviseurs naar de werf gegaan om ter plaatse het juiste verfsysteem samen te stellen. We hebben stalen bezorgd die Philippe aan de eindklant heeft voorgelegd. De burgemeester zelf heeft ook zijn advies én zijn zegen gegeven.

“Naast het schilderen van de gevel moest ook het buitenhoutwerk hersteld worden”, gaat Philippe verder. “Voor de gevel gebruikten we Sol-Silicat Prim en Sol-Silicat Mur, voor het houtwerk Elastosatin One.

GVB Gemeentehuis 01264

Sterk teamwerk voor een prachtig resultaat

“De werken verliepen bijzonder vlot en het weer zat ook mee, dat helpt altijd natuurlijk. Het was een fijne samenwerking. Zowel de technisch adviseurs van BOSS paints als vertegenwoordiger Bernard hebben mijn team goed ondersteund,” vertelt Philippe. “Iedereen was enthousiast over het resultaat, we mochten zelfs al andere werven voor de gemeente uitvoeren. Én uiteraard zijn wij ondertussen 100% overtuigd van de producten van BOSS paints!”

Een goede samenwerking is de start van de beste projecten”, vult Bernard aan. “Colora Wavre, het sterke schildersteam van Philippe, de technisch experten van BOSS paints en ikzelf hebben samen onze schouders onder dit project gezet. Een sterk staaltje teamwork met als gevolg: een prachtig schilderresultaat!"

Advies op maat nodig?

Neem contact op met onze dienst professioneel technisch advies, wij helpen je graag verder!

Volg alle verhalen

Je kan nu onze nieuwe Instagrampagina volgen waarop wij zo veel mogelijk projecten en interessante ideeën delen. Wil jij ook weten waar jouw concullega’s mee bezig zijn en blijf je graag op de hoogte van handige tips & tricks?

Ben je overtuigd?

Klant worden