• vakschilders: Steven Lamberts en Benny Vanagtmael
  • product manager lakken & spuitverf BOSS paints: Thomas Vrambout
  • opdracht: buitenschrijnwerk volledig opfrissen met nadruk op kwalitatieve en strakke afwerking

Het is ondertussen al 3 jaar geleden dat de nieuwe solventgedragen buitenlakken van BOSS paints het levenslicht zagen. 25% snellere droging en tot 20% hogere dekkracht zijn slechts twee van de troeven van de Elastolijn. Ondertussen horen ze in heel wat camionettes van menig schilder thuis. Ook schilders Steven Lamberts en Benny Vanagtmael getuigen vol lof over hun favoriete solventgedragen buitenlakken.

Solventgedragen buitenlak 1

Enorme tijdswinst

“De ramen en deuren van dit herenhuis zette ik in de kijker met een witte kleur: grondlaag én eindlaag met Elastosatin One", vertelt schilder Steven. "Dankzij de snelle droging zette ik zelfs twee lagen op één dag, handig! Dit product is heel vlot om mee te werken en alles is goed gedekt in twee lagen. De balustrade van de woning werkte ik ook af met Elastosatin One, maar dan aangekleurd in het zwart van de gevel. Voor het ijzerwerk gebruikte ik de nieuwe Elastoprim Fast als primer. Wat een aanrader! Na enkele uren kon ik mijn tweede laag al zetten. Wat ik vooral onthoud, is de enorme tijdwinst!”

“Dankzij de snelle droging zette ik zelfs twee lagen op één dag!”
Steven Lamberts Schilder- en decoratiewerken Lamberts Steven
Solventgedragen buitenlak 8

Uitstekende dekking

Benny: “Voor het buitenhoutwerk van deze woning werkte ik met Elastoprim Next en Elastogloss. Beide producten drogen bijzonder snel. Maar wat me vooral opviel, was dat de verf enorm goed dekt! Daarnaast merkte ik bij Elastogloss een betere vloei en een hogere glans dan zijn voorganger, Carat.

"Ik kon een prachtig en vooral heel strak eindresultaat opleveren dat bovendien nóg duurzamer is. Iets wat mijn klant zeker kon appreciëren!”, getuigt Benny.

“Ik merkte bij Elastogloss een betere vloei en hogere glans dan bij zijn voorganger, Carat.”
Benny Vanagtmael Betopaint Vakschilders
Solventgedragen buitenlak 14

Meer dan een vernieuwde verftechnologie

Naast een snelle droging en hoge dekkracht hebben de solventgedragen buitenlakken van BOSS paints nog heel wat andere troeven. Thomas Vrambout, product manager lakken & spuitverf bij BOSS paints, somt ze op:

  • Elastosatin XS heeſt een uitstekende verwerkbaarheid, voor een zeer strak eindresultaat.
  • Elastosatin One is een handig éénpotsysteem en heeſt een hoog standvermogen.
  • De snelschuurbare Elastoprim Next bevat ook een hoge vulkracht.
  • De hoogglanzende Elastogloss zorgt voor een perfect glad resultaat met haar uitstekende vloei.
  • De roestwerende en uiterst sneldrogende primer Elastoprim Fast is met zijn droogtijd van 3 uur hét antwoord op tijdsdruk.

Ben je overtuigd?

Klant worden