Wat?

 • een steenimitatie op basis van klei en minerale vulstoffen, geplaatst met de rol
 • verschillende creatieve afwerkingsmogelijkheden: van kleurnuances over terrazzolook tot metallieke afwerking
 • heel sterk en stootvast en uitstekend onderhoudbaar
 • geschikt voor muren, deuren, stoelen, meubels ... én zelfs op werkbladen en spatwanden, eventueel met extra vernislaag en zorgzaam gebruik

Kleuren & promomateriaal

Stone Art Uni

Wil je klant een steenachtig uitzicht of betonlook in een lichte kleur? Dan is de matte Stone Art Uni met zijn voelbaar reliëf, maar zonder echte kleurnuances wat je zoekt. Op een heel karaktervolle en eigentijdse manier, maar tegelijk onopvallend en neutraal vormt dit de perfecte achtergrond voor elk smaakvol interieur. Op grote wanden met veel scheerlicht komt deze techniek helemaal tot zijn recht.

Hoe Stone Art Uni aanbrengen?

 • Welke grondlaag je kiest voor Stone Art is afhankelijk van het type ondergrond. Vermijd alkydhoudende lagen. Op wanden gebruik je best Stucprimer Hydro, aangekleurd in een gelijkaardige kleur als de Stone Art.
 • De Stone Art breng je dik en kriskras aan met de Boss Roll Fine, in één laag. Bewerk deze laag met de effectspatel en strijk de roltoppen plat.
 • Na droging wordt de Stone Art lichtjes geschuurd. Ontstof erna met een handborsteltje.
 • Om het uni-effect te bekomen, werk je af met de kleurloze vernis Stone Top. Je brengt deze aan met de Anza Elite viltrol.
Advies bij Stone Art Uni

Stone Art is verkrijgbaar in 25 kleuren, waarvan enkele lichtgrijze tinten specifiek gekozen zijn om een warme betonlook op de wand te creëren. Meer kleuren zijn maakbaar via het labo. Deze techniek kan enkel met Stone Art in lichte kleuren en middenkleuren omdat de vernis Stone Top, als die kleurloos wordt toegepast, een witte waas achterlaat op donkere kleuren.

Stone Art Color

Mag het voor de klant wat meer zijn? Kies dan voor de meerkleurige techniek Stone Art Color. Want natuursteen bestaat natuurlijk in vele kleuren en stijlen, met generfde en geaderde schakeringen. Dus wil je klant een warme travertin, een donker rotseffect, een verouderde betonlook of een donker roestuitzicht? De mogelijkheden zijn eindeloos, want op het vlak van kleur kan je vele kanten uit.

Hoe Stone Art Color aanbrengen?

Advies bij Stone Art Color

Door met contrasterende kleuren te spelen, wordt het effect sterker en opvallender. Liever een subtielere look? Dan kies je voor een Stone Top die qua kleur dichter bij de Stone Art aanleunt. Meer kleurencombinaties kunnen speciaal ontwikkeld worden via de dienst Deco op maat.

Wanneer je werkt met sterke kleurcontrasten op grote oppervlakken, kan het effect heel gewolkt en druk overkomen. We adviseren om dergelijke kleurencombinaties enkel op kleine oppervlakken toe te passen. Ontdek de mooiste kleurencombinaties in de waaier.

Stone Art Terrazzo

Terrazzo-vloeren maken hun comeback. Door de Stone Art af te werken met een transparante afwerklaag gemengd met fijne stukjes gekristalliseerde mica, een natuurlijk gesteente, kan je deze stijlvolle look op elk oppervlak realiseren. Terrazzo is meer trendy dan ooit tevoren en past zowel in een klassiek als in een minimalistisch interieur.

Hoe Stone Art Terrazzo aanbrengen?

Advies bij Stone Art Terrazzo

Breng de Stone Top met Terrazzo Flakes enkel aan op lichte kleuren. Op donkere kleuren is het effect niet goed zichtbaar en zal de Stone Top een witte waas achterlaten.

Stone Art Metallic

Mag het oppervlak wat meer cachet hebben? Werk de Stone Art dan af met Metallic Chic. De metallieke deeltjes brengen matte en blinkende schakeringen aan in het ruwe oppervlak en doen het lijken op goud- of kopererts. Een echte eyecatcher die zorgt voor een unieke sfeer in het interieur.

Hoe Stone Art Metallic aanbrengen?

 • De Stone Art wordt op dezelfde manier gezet als bij Stone Art Uni beschreven. Schuur daarna weer lichtjes en stof af.
 • Hier breng je geen Stone Top aan, bovenop de Stone Art, maar wel Metallic Chic. Breng de metallieke verf kriskras aan met een rol.
 • Eventueel kan je direct na het rollen het oppervlak nog eens nastrijken met een rubberen spatel om de aanzetten van de rol weg te werken.
Advies bij Stone Art Metallic

Stem de kleur van de Stone Art af op de kleur van de Metallic Chic. Metallic Chic is verkrijgbaar in 30 kleuren.

Stone Art Stuc

Is je klant op zoek naar een zacht decoratieve én functionele afwerking? Dan is Stone Art Stuc misschien wel de oplossing. Deze kras- en stootvaste wand- en vloerafwerking is niet alleen praktisch, maar ook bijzonder esthetisch dankzij haar fijne textuur en het uitzicht van harde zandsteen. Een onopvallende look, uitermate geschikt voor grote oppervlakken. Natuurlijke materialen zoals klei en kwarts vormen de basis voor deze deco.

Hoe Stone Art Stuc aanbrengen?

Op wanden

 • De grondlaag kies je in functie van de kleur en de ondergrond. Op wanden gebruik je Stucprimer Hydro, aangekleurd in de kleur van Stone Art.
 • Daarop plaats je met een inox stucmes 2 lagen Stone Art op korreldikte.
 • Polier de tweede laag met het stucmes in ronddraaiende bewegingen. Licht schuren na droging is aangeraden, maar niet strikt noodzakelijk op gewone wanden.
 • Afwerken en beschermen doe je met 1 laag Aqua Sensa Vernis Mat. Bij lichte kleuren kan je ook kiezen voor 1 laag Decofinish Ultramat.

Op vloeren

 • De grondlaag kies je in functie van de kleur en de ondergrond. Op vloeren kies je voor Stucprimer Epoxy bij lichte kleuren. Voor donkere kleuren gebruik je Epofix + Stucprimer Hydro als grondlaag. De grondlaag wordt best aangekleurd in de kleur van Stone Art.
 • Daarop plaats je met een inox stucmes 2 lagen Stone Art op korreldikte.
 • Polier de tweede laag met het stucmes in ronddraaiende bewegingen. Na droging het oppervlak licht schuren.
 • Afwerken en beschermen doe je met 3 lagen Aqua Sensa Vernis Mat.

Stone Art toepassen op tafelbladen, aanrechten of spatwanden

 • Voor toepassingen op tafelbladen, aanrechten of spatwanden is een extra beschermlaag voor Stone Art aangewezen. De vernislaag zorgt voor bijkomende kras-, water- en vlekvastheid.
 • Kies uit deze vernissen: Aqua Sensa Vernis Mat en Aqua Sensa Vernis Mat Extreme.

Inspiratiebeelden Stone Art

Bekijk deze stap-voor-stapfilmpjes en ga aan de slag!

Wilde je je altijd al eens meer in decoratieve technieken verdiepen, maar kwam het er niet van? Was het nog een stap te ver of een vaardigheid te veel? Wat het excuus ook was, om deze steenimitatie kun je niet meer heen. Het gemak waarmee je Stone Art plaatst met diezelfde rol die je zoveel hanteert, zal je verbazen en overtuigen. Ontdek het zelf en check het snel!

Stone Art Color 044

Volg de korte, praktische opleiding Stone Art!

Maak kennis met de verschillende decoratieve technieken van Stone Art. En leer de verschillende lagen van de technieken plaatsen, eerst op staalplaten, daarna op muren. In anderhalf uur heb je het onder de knie!

Bekijk hier de 25 Stone Art-kleuren*

*Opgepast! Een decoratieve techniek is uiteraard niet in 1 vlak kleur weer te geven, gezien je te maken hebt met verschillende schakeringen en nuances. Deze kleuren zijn dus referentiekleuren en geven je een eerste idee van de mogelijkheden. Bestel de kleurenwaaier voor kleurechte stalen.

OR 60 Art Soft beige
OR 61 Art Cool Sepia
OR 62 Art Mellow Brown
OR 63 Art Dry Cream
OR 64 Art Dim Brown
OR 65 Art Brown Silt
OR 66 Art Shady Brown
OR 70 Art Deep Blue
OR 71 Art Washed Blue
OR 76 Art Azure White
OR 77 Art Maximum White
OR 78 Art Old White
OR 79 Art Warm White
OR 84 Art Fresh Grey
OR 85 Art Light Grey
OR 86 Art Neutral Grey
OR 87 Art Medium Grey
OR 88 Art Mild Grey
OR 89 Art Intense Grey
OR 90 Art Fine Pink
OR 92 Art Rich Taupe
OR97 Art Anthracite
OR 98 Art Almost Black
OR 99 Art Maximum Black
OR MT 55 Art Red Copper

Bekijk hier de 13 Stone Top-kleuren*

*Opgepast! Een decoratieve techniek is uiteraard niet in 1 vlak kleur weer te geven, gezien je te maken hebt met verschillende schakeringen en nuances. Deze kleuren zijn dus referentiekleuren en geven je een eerste idee van de mogelijkheden. Bestel de kleurenwaaier voor kleurechte stalen.

OT 01 Top White
OT 02 Top Old Grey
OT 03 Top Subtle Tan
OT 04 Top Red Brown
OT 05 Top Light Brown
OT 06 Top Sand Beige
OT 07 Top Pale Brown
OT 08 Top Mid Grey
OT 09 Top Dark Green
OT 10 Top Double Black
OT 11 Top Black
OT 12 Top Soft Black
OT 13 Top Cool Pearl

Bekijk hier de 15 Stone Art Stuc-kleuren*

*Opgepast! Een decoratieve techniek is uiteraard niet in 1 vlak kleur weer te geven, gezien je te maken hebt met verschillende schakeringen en nuances. Deze kleuren zijn dus referentiekleuren en geven je een eerste idee van de mogelijkheden. Bestel de kleurenwaaier voor kleurechte stalen.

OR 61 Art Cool Sepia
OR 63 Art Dry Cream
OR 64 Art Dim Brown
OR 65 Art Brown Silt
OR 66 Art Shady Brown
OR 71 Art Washed Blue
OR 76 Art Azure White
OR 77 Art Maximum White
OR 79 Art Warm White
OR 84 Art Fresh Grey
OR 85 Art Light Grey
OR 88 Art Mild Grey
OR 89 Art Intense Grey
OR 97 Art Anthracite
OR 99 Art Maximum Black

Heef je klant nood aan een decoratieve techniek op maat?

Krijg je te maken met heel specifieke wensen? Wil graag nog dat stapje verdergaan? Kom je klant dan tegemoet met een decoratieve techniek op maat. Wij ontwikkelen ze op een professionele manier via onze dienst Deco Design. Benieuwd naar wat mogelijk is? Ontdek het zelf!

Klinkt ondersteuning op de werf jou als muziek in de oren?

Kan je wat tips gebruiken bij het voor het eerst plaatsen van een decoratieve techniek? Heb je een extra paar handen nodig bij een grote werf? Aarzel dan niet en doe beroep op onze ploeg praktijkmensen! Ze helpen je graag en zijn een absolute meerwaarde!

Ben je overtuigd?

Klant worden