Sfeerkleurenwaaier en functionele kleurenwaaier van BOSS paints

Kleur maakt of kraakt de sfeer in een kamer, maar verfkleuren kiezen is niet altijd gemakkelijk. Onze kleurexperten staan daarom altijd voor je klaar met advies én de juiste kleurtools. Kleurexperte Lies beantwoordt de vier meest gestelde vragen over kleurtools.

1. Waarom zijn kleurtools belangrijk?

Met deze tools kan je je klant helpen in het kleurkeuzeproces. Door deze meerwaarde aan te bieden onderscheid je je echt van jouw concurrenten. Klanten kunnen misschien wel een kleurvoorkeur hebben, maar welke tint grijs of wit bedoelen ze precies? Als je beschikt over kleurechte tools kan je samen met je klant net die juiste tint bepalen die ze bedoelen.

De juiste kleur in de juiste dosis op de juiste plaats maakt immers het verschil tussen een goed en een perfect eindresultaat.

BCK waaier GROOT

2. Hoe gebruik ik een kleurtool op de juiste manier?

In overzichtswaaiers zitten vaak kleine kleurvakjes dicht bij mekaar, dat maakt kiezen moeilijk. Bij BOSS paints werken we met kleurwaaiers waar elke kleur geïsoleerd kan worden. De kleurstaaltjes zijn groter, je kan ze dus makkelijker tegen de materialen houden waarbij de kleur moet passen. De kleuren op de tools hebben allemaal een eigen code of naam die overeenkomt met de codes in de mengmachine.

Je kiest een kleur op een kleurtool, de mengmachine maakt hem op maat en je kan onmiddellijk van start gaan.

Lies De Vos verfstreep
“Als je een beroep doet op kleuradvies, onderscheid je je van je collega's met een totaalaanpak die je klanten heel erg gaan appreciëren.”
Lies De Vos Kleurexperte

3. Welke kleurtools bestaan er?

Er bestaan twee soorten kleurenwaaiers: de sfeerkleurenwaaier en de functionele kleurenwaaier. Sfeerkleurenwaaiers zijn verbonden met trends en dus tijdelijk. Ze geven trendkleuren weer en combineren die met andere kleuren tot mooie kleurpaletten.

Functionele kleurenwaaiers hebben een andere functie: zij geven een overzicht van een bestaand kleuraanbod. Denk maar aan de waaiers van de off-blacks en de off-whites. Als je klant een bepaalde kleur iets donkerder of lichter wenst, kan je de juiste tint bepalen met een functionele waaier.

Twijfelt je klant nog tussen een paar kleuren? Dan kan je gebruikmaken van A4-stalen. Die kan hij dan naast de vloer of de gordijnen houden bijvoorbeeld. Je kan de A4-stalen online bestellen of aanvragen.


Wil jij graag gebruikmaken van onze kleurtools?
Bestel ze meteen via de webshop.

4. "Ik wil kleuradvies geven maar weet niet hoe het werkt."

Sommige schilders adviseren hun klanten zelf bij de kleurkeuze, anderen laten een waaier achter bij de klanten zodat ze zelf een keuze kunnen maken. Heb je zelf weinig affiniteit met kleur maar wil je je klanten toch graag een totaaloplossing bieden? Dan kan je rekenen op het professioneel team van kleur- en interieurexperten van BOSS paints.

We gaan naar je klant toe, begeleiden hem of haar in het keuzeproces en werken ter plaatse een volledig kleuradvies uit. De kleur- en interieurexpert bezorgt je na het bezoek een volledig dossier met kleurstalen zodat je onmiddellijk aan de slag kan. Vaak vraagt de klant ook voor meer ruimtes advies dan initieel bedoeld was dus je haalt er ook meer werk uit.

Kleuradvies nodig bij een project?

Neem contact op met onze dienst professioneel kleuradvies, wij helpen je graag verder!
Alles voor een geslaagd project, samen met BOSS paints.

Ben je overtuigd?

Klant worden