Regelmatig krijgen we de vraag wat het verschil is tussen Aqua Sensa, Tadelakt en andere betonstuc. In dit artikel geven we graag wat uitleg over de meest voorkomende en voor de hand liggende verschillen: uitzicht, verwerkbaarheid, duurzaamheid en onderhoud. Kortom, twijfelt je klant tussen Aqua Sensa of een andere betonstuc, hou dan de volgende vragen in het achterhoofd: Wat zijn de specifieke vereisten van het project? Welke esthetische wensen heeft je klant? Naar welke graad van onderhoudsvriendelijkheid is je klant op zoek?

Aqua Sensa D Deco 2

De grondstoffen van Aqua Sensa maken het verschil

Het verschil tussen Aqua Sensa en andere betonstuc begint bij de basis: de grondstoffen waarvan de producten gemaakt zijn. Aqua Sensa is een steenimitatie op basis van cement, kwarts en bindmiddel. Er komt dus geen kalk aan te pas, wat vaak gebruikt wordt bij andere steenimitaties. Die combinatie van cement en kwarts maakt een verschil op vlak van hardheid en elasticiteit.

Aqua Sensa is enerzijds heel hard en stootvast, maar dankzij de samenstelling bezit het ook een zekere elasticiteit waardoor het niet zal barsten bij schokken. Vergelijken we dat met betonstuc die bestaat uit kalk en cement of enkel kalk, dan zien we dat die producten een stuk brozer zijn of minder stootvast. Dankzij die elastische hardheid is Aqua Sensa een totaaloplossing voor wanden én vloeren, van woon- tot badkamer.

Een warme, subtiele én kwalitatieve steenimitatie voor iedere ruimte

Aqua Sensa betonstuc hult het interieur in een discrete, minimalistische stijl die warmte en sfeer uitstraalt. Dit komt omdat je als vakman de tekening van Aqua Sensa gecontroleerd kan plaatsen. Je hoeft niet te wachten tot Aqua Sensa gedroogd is om de finale tekening te zien. Hierdoor heb je zelf de subtiliteit van de tekening in de hand en kan je perfect voldoen aan de esthetische wensen van je klant. Een extra voordeel qua uitzicht én verwerkbaarheid is dat er bij verschillende mengelingen geen kleurverschillen ontstaan in tegenstelling tot andere betonstuc waarbij je aan de slag gaat met aparte poederpigmenten.

De verrassende verwerkbaarheid van Aqua Sensa

Dankzij de combinatie van een kwalitatieve grondlaag, cementlaag en vernis kan je Aqua Sensa in iedere ruimte in dezelfde drie stappen plaatsen:

  • Je begint met de grondlaag  Stucprimer Epoxy.
  • Op de grondlaag plaats jeAqua Sensa in 2 lagen met het  stucmes. Breng genoeg laagdikte aan, zodat je een solide en watervaste coating krijgt.
  • Afwerken gebeurt met 1 laag Aqua Sensa Vernis Mat of Satin 10% verdund en daarna 1 à 3 lagen Aqua Sensa Vernis  Mat,  Satin of  Mat Extreme.

Dat lees je goed: geen gedoe met zeep of olie en geschikt voor alle ruimtes. Decoratieve technieken plaatsen vol vertrouwen, daar gaan we voor!

Van waes marc 011

Aqua Sensa onderhouden is kinderspel

Met Aqua Sensa creëer je voor je klant niet alleen een gevoel van eenheid en rust in huis, maar dankzij de afwerkingslaag zorg je ook nog eens voor een water-, kras-, slijt-, vlekvast systeem dat in een handomdraai schoon te houden is. In tegenstelling tot andere betonstuc waarbij met olie of zeep wordt gewerkt, zorgt de vernislaag ervoor dat Aqua Sensa perfect onderhoudbaar is met alledaagse (niet-agressieve) reinigingsmiddelen, inclusief anti-kalk. Een extra voordeel: de vernislaag hoeft maar eens om de vijf jaar een extra laagje te krijgen. Laat die maandelijkse reminders voor het onderhouden met speciale olie of zeep dus maar achterwege.

Aqua Sensa: cementstuc met service

Tot slot kies je met Aqua Sensa niet alleen voor een kwalitatieve en goed verwerkbare betonstuc, maar ook voor de service van BOSS paints die je gewoon bent. Van kleurkeuze tot technisch advies, we staan voor je klaar. Voor de plaatsing van Aqua Sensa is enige ervaring vereist, daarom organiseren we ook een opleiding, zodat je met voldoende vakkennis en vol vertrouwen aan de plaatsing kan beginnen. Wil je helemaal zeker zijn van je stuc bij plaatsing in de natte cel of op de vloer? Dan staan onze collega’s van Professioneel technisch Advies paraat met raad en daad via telefoon of de dienst werfassistentie.

Ben je overtuigd?

Klant worden