Stone Art Stuc, een natuurlijke, eenvoudige en veelzijdige betonlook

  • schilder-vakman: Tomas Vandeweghe | schildersbedrijf: VDW Schilderwerken
  • product manager BOSS paints: Sofie Dhondt
  • opdracht: Plaatsing Stone Art Stuc en Stone Art Color in particuliere woning

Product Manager decoratieve technieken Sofie Dhondt vertelt graag meer over de nieuwe techniek Stone Art Stuc, zijn toepassingen en eigenschappen.
Sierpleisters voor vloeren en badkamers zijn populair. Aqua Sensa is al jaren een topper uit ons gamma, maar wist je dat we ook een nieuwe kant-en-klare stuctoepassing aanbieden die schokvast, krasvast én watervast is? Schilder Tomas testte de techniek uit en realiseerde er een prachtig resultaat mee!
Ben je al benieuwd?

Stone art stuc stefaniefaveere 006

één verftechniek, een veelvoud aan uitvoeringen

“Decoratieve verftechnieken zitten inderdaad al een tijdje in de lift”, vertelt Product Manager Sofie. “BOSS paints biedt meer dan twintig toepassingen aan die stuk voor stuk bijzonder gewaardeerd worden. Maar we zochten al een tijd naar een extra product met heel specifieke voordelen: een kant-en-klare techniek die makkelijk toepasbaar was, een zachte tekening gaf en ongevoelig zou zijn voor barsten. Een drietal jaar geleden zijn we begonnen met de ontwikkeling van Stone Art. Met dit product kan je een decoratieve betonlook creëren, die je op verschillende manieren kan afwerken. Denk maar aan een kleurvernis of een terrazzo-effect: toepassingen die we vorig jaar lanceerden. Ondertussen werkten we er ook een stuctoepassing voor uit en vroegen we enkele vakschilders om dit product uit te testen. Vakman Tomas was één van de eerste schilders die ermee aan de slag ging.”


Stone art stuc stefaniefaveere 013

Eenvoudige plaatsing, natuurlijke look

“Het belangrijkste voordeel van de nieuwe Stone Art Stuc is dat het om een kant-en-klaar product gaat”, gaat Sofie verder. “Je moet niets mengen, geen weegschaal gebruiken en geen rekening houden met een korte verwerkingstijd. Het plaatsen gaat snel en je kan relatief grote oppervlakten alleen aan. Het product vloeit mooi open, plinten en hoekjes kan je gemakkelijk met een kleine kwast bijwerken zonder dat je strepen ziet. Als je de tweede laag niet te dik aanbrengt en vervolgens met het platte van het mes poliert in rond draaiende bewegingen, vermijd je zichtbare stucbewegingen. Zo krijg je een heel natuurlijke en zachte betonlook."

Stone art stuc stefaniefaveere 009

Stone Art op de deur, vloer of werkblad? De toepassingen zijn eindeloos

“Deze decoratieve verftechniek is schokvast genoeg voor deuren, krasvast genoeg voor vloeren én watervast genoeg voor badkamers (maar niet in de douche zelf). Je kan hem dus eigenlijk op bijna alles toepassen. Let wel op dat je op een effen ondergrond werkt, want met Stone Art kan je geen putjes dichten. Een ander aandachtspunt zijn scherpe stoelpoten of zware meubels. Die kunnen een indrukking veroorzaken in de afwerkingslaag. Plaats dus viltjes onder stoelen en meubels, net zoals bij een parketvloer. Uiteraard hangt de duurzaamheid en onderhoudbaarheid af van de vernis die je erop plaatst. Tomas plaatste de Stone Art Stuc op de vloer en de Stone Art Color op de keukenkasten en het aanrecht. Alles is afgewerkt met drie lagen Aqua Sensa vernis: een prima keuze en prachtig eindresultaat!”

Ben je overtuigd?

Klant worden