Wat?

 • naadloze en waterbestendige steenimitatie op basis van cement
 • voor wanden én vloeren
 • op pleisterwerk, cementering, betegeling en tal van andere ondergronden
 • bijzonder kras-en stootvast en uitstekend onderhoudbaar
 • Met Aqua Sensa Fine zeer zachte kleurnuances mogelijk

Kleuren & promomateriaal

 • 30 kleuren in de kleurenwaaier
 • wanneer technisch haalbaar, ook andere kleuren via het labo
 • palet deels afgestemd op badkamers en wellnessruimtes enerzijds en keukens en werkbladen anderzijds, maar ook veel passende kleuren voor andere ruimtes
 • a4-stalen beschikbaar
 • inspiratiebeelden voor je eindklant
Aqua Sensa 014

Aqua Sensa

Stenen wanden lopen naadloos door van de inloopdouche tot het bad en gaan dan vloeiend over in een tegelloze vloer. De keuken krijgt een meer eigentijds design door werkblad, spatwand en vloeren volledig zonder voegen af te werken. Aqua Sensa hult het interieur in een discrete, minimalistische stijl die warmte en sfeer uitstraalt en een zeldzaam gevoel van eenheid en rust schept.

Aqua Sensa leent zich bovendien ook perfect als totaaloplossing voor nieuwbouw en renovatie.

Hoe Aqua Sensa aanbrengen?

 • Je begint met de grondlaag Stucprimer Epoxy.
 • Daarop plaats je Aqua Sensa in 2 lagen met het stucmes. Breng genoeg laagdikte aan, zodat je een solide en watervaste coating krijgt.
 • Afwerken gebeurt met 1 laag Aqua Sensa Vernis Mat of Satin 10% verdund en daarna 1 à 3 lagen Aqua Sensa Vernis Mat, Satin of Mat Extreme.

Opmerking: Voor het plaatsen van Aqua Sensa is een gedegen opleiding noodzakelijk. Vooral de ondergrondvoorbereiding in de natte cel of op vloeren vereist heel wat aandacht en kennis. Laat je grondig informeren over waterdichting. Contacteer zeker onze dienst Professioneel technisch advies bij een vloertoepassing.

Aqua Sensa Fine4

Aqua Sensa Fine

Wil je de voordelen van Aqua Sensa combineren met een nog strakker uitzicht? Kies dan voor het Aqua Sensa Fine poeder. Dit ultrafijne poeder voor cementstuc laat je toe zeer zachte kleurnuances en een gladde afwerking te verkrijgen, zonder open poriën. Een ideale techniek voor de ervaren stucplaatser!

Hoe Aqua Sensa Fine aanbrengen?

In natte cellen en op vloeren

 • Je begint met de grondlaag Stucprimer Epoxy.
 • Daarop plaats je eerst een laag Aqua Sensa (standaard) en daarna een laag Aqua Sensa Fine* met het stucmes.
 • Afwerken gebeurt met 1 laag Aqua Sensa Vernis Mat of Satin 10% verdund en daarna 1 à 3 lagen Aqua Sensa Vernis Mat, Satin of Mat Extreme.

Puur decoratieve toepassingen

 • Je begint met de grondlaag Stucprimer Epoxy.
 • Daarop plaats je Aqua Sensa Fine* in 2 lagen met het stucmes.
 • Afwerken gebeurt met 1 laag Aqua Sensa Vernis Mat of Satin 10% verdund en daarna 1 à 3 lagen Aqua Sensa Vernis Mat, Satin of Mat Extreme.

*Merk op: bij Aqua Sensa Fine dien je 10% meer bindmiddel toe te voegen dan bij de standaard Aqua Sensa.

Aqua Sensa-vernissen

Onderstaande keuzewijzer wijst je de weg naar de best passende afwerking!

 • De beschermende Aqua Sensa Vernis Mat of Satin maakt Aqua Sensa bijzonder kras- en stootvast, waterbestendig en uitstekend onderhoudbaar. Met een matte afwerking, bekom je een natuurlijk uitzicht dat oogt als natuursteen. De intense glans van de Satin geeft meer diepte aan de kleuren.
 • De solventgedragen Aqua Sensa Vernis Mat Extreme is zeer vlekbestendig en extreem watervast. Bijgevolg is de vernis zeer geschikt als eindlaag op kleine oppervlakken, zoals keukenaanrechten, spatwanden, wasbekkens, tafels, nisjes in douchewanden, douchevloeren ...

Opgelet: vanaf 24 augustus 2023 moet je een certificaat kunnen voorleggen voor het gebruik van producten die meer dan 0,1% diisocyanaten bevatten, waaronder Aqua Sensa Vernis Satin, Aqua Sensa Vernis Mat en Aqua Sensa Vernis Mat Extreme. Het certificaat kan je makkelijk behalen door de online e-learnings te voltooien. Na elke gevolgde module is er een test, die je kan herhalen tot je geslaagd bent. Surf naar www.safeusediisocyanates.eu/nl/ voor meer info over het certificaat en de online opleiding.

Aqua Sensa keuzewijzer NL 08122021

Bekijk deze stap-voor-stapfilmpjes en overtuig jezelf!

Wilde je je altijd al eens meer in decoratieve technieken verdiepen, maar kwam het er niet van? Wil je je liever eerst eens vergewissen van wat Aqua Sensa plaatsen inhoudt? Ontdek het snel!

Depot hasselt opleidingen2

Schrijf je in voor de opleiding!

Wil je met Aqua Sensa* aan de slag? Schrijf je dan eerst in voor de praktische opleiding waarin je kennis maakt met de producten en ze nadien zelf verwerkt. Je werkt eerst op staalplaten en daarna op muren, met het oog op aflijning en het afwerken van binnen- en buitenhoeken. Ook een initiatie waterdichting met Ardex 8+9 behoort tot het pakket. Twijfel niet en schaaf snel je vaardigheden bij.

*Opgelet: je gaat enkel aan de slag met het standaard Aqua Sensa poeder. De verwerking van Aqua Sensa Fine komt in deze opleiding niet aan bod.

Bekijk hier de 30 Aqua Sensa-kleuren*

*Opgepast! Een decoratieve techniek is uiteraard niet in 1 vlak kleur weer te geven, gezien je te maken hebt met verschillende schakeringen en nuances. Deze kleuren zijn dus referentiekleuren en geven je een eerste idee van de mogelijkheden. Bestel de kleurenwaaier voor kleurechte stalen.

AS 01 White River
AS 02 Moon Tide
AS 03 Hot Steam
AS 04 Dry Ocean
AS 05 Cool Well
AS 06 Green Wave
AS 07 Soft Storm
AS 08 Blue Spring
AS 09 Warm Rain
AS 10 Night Flow
AS 11 Shadow Lake
AS 12 Black Sea
AS 13 Tropical Breeze
AS 14 Clear Water
AS 15 Serene Cloud
AS 16 Twisting Wind
AS 17 Strong Current
AS 18 Morning Energy
AS 19 Sweet Shine
AS 20 Slow Stream
AS 21 Floating Rock
AS 22 Cloudy Cliff
AS 23 Southern Rim
AS 24 Bright Shimmer
AS 25 Mild sun
AS 26 Wild Coast
AS 27 Evening Sky
AS 28 Intense Mist
AS 29 Shady Void
AS 30 Ochre Dusk

Kun je wat ondersteuning gebruiken?

Maak dan gebruik van onze dienst Werfassistentie. Onze experten helpen graag mee op de werf. En ondertussen geven ze een antwoord op al jouw vragen en tonen ze hoe je efficiënt te werk gaat. Kun je dus een extra paar handen gebruiken, aarzel dan niet!

Krijg je graag een demo ter plaatse?

Wil jouw bedrijf graag starten met een bepaalde decoratieve techniek te plaatsen? Dan heb je graag iedereen aan boord. Dus bieden we jou de mogelijkheid om op jullie eigen terrein een professionele demo te krijgen zodat je meer inzicht krijgt in het plaatsen van elke stap in de techniek. Een absolute aanrader!

Ben je op zoek naar een techniek die je niet terugvindt in ons assortiment?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We werken graag met je samen en ontwikkelen via de dienst Deco Design een deco op maat voor je klant. En dat uiteraard op een professionele manier. Kom zo de verwachtingen van je klant nog beter tegemoet en maak samen met ons een unieke techniek. Deze referentie wordt vast een topper!

Ben je overtuigd?

Klant worden