ExoActive, het exoskelet voor ergonomische bovenhandse werkzaamheden

Plamuren, plafonds schuren en schilderen of traphallen behangen ... Het zijn intensieve klussen die veel van je lichaam vragen. Vooral je rug, nek en armen verzetten vaak zwaar werk. Heb je nood aan een ergonomisch duwtje in de rug? Dan stellen we je graag ExoActive voor! ExoActive is het exoskelet van Festool voor bovenhandse werkzaamheden. Ontdek hieronder hoe het exoskelet jouw dagdagelijkse fysieke inspanningen kan verlichten.

Zoom exo exo18 577339 a 51a

Wat is een exoskelet?

Een exoskelet is een uitwendig mechanisch systeem om het lichaam te ondersteunen, beschermen of versterken. Voor de vakman kunnen exoskeletten helpen bij het tillen van zware lasten en om de belasting op het lichaam te verminderen en op die manier ergonomisch te werken. Daardoor wordt je lichaam minder snel moe, heb je minder kans op blessures en kan je een stuk efficiënter werken. Klinkt dat niet goed?

Hoe helpt het exoskelet jou als vakman?

ExoActive, het exoskelet van Festool, draag je als een soort rugzak, waarbij het gewicht netjes verdeeld wordt over de rug en heupen. Tijdens het werken ondersteunt ExoActive jou actief onder je armen, zodat je eender welke karwei aan muur of plafond gemakkelijker kan uitvoeren. Doe je vaak handelingen die niet zo ergonomisch zijn? Het actieve systeem van het exoskelet kan tot 5kg extra kracht geven voor bovenhandse klussen én ontlast ook je nek.

Zoom exo exo18 577339 a 65a

Hoe gebruik je het exoskelet?

Het exoskelet ExoActive trek je eenvoudig aan als een rugzak. Dankzij het riemsysteem zit het exoskelet als gegoten, waardoor je soepel kan blijven werken, en kan je het snel aan jouw lichaam of dat van een collega aanpassen. Ja, dat lees je goed: Festool ExoActive kan door verschillende mensen gebruikt worden. Alle textiel onderdelen kan je afnemen en wassen of je kan kiezen voor een eigen riemsysteem per gebruiker.

De actieve ondersteuning stel je eenvoudig in via de vermogensregelaar. Daarmee kies je niet alleen het krachtniveau van de ondersteuning (tot 5kg), maar ook de plaats waar je ondersteuning nodig hebt:

  • Vanaf het bekken omhoog
  • Vanaf de borst omhoog
  • Boven het hoofd

Het exoskelet wordt volledig aangestuurd door een 18 volt accu, waarmee je tot 4 uur kan werken* en die ook snel weer opgeladen is.

*afhankelijk van het vermogen dat gevraagd wordt.

Zoom exo exo18 577339 a 12a

Ontdek de voordelen van het ExoActive exoskelet bij BOSS paints

Wil je het exoskelet graag eens in het echt zien, voelen hoe vlot je ermee kan bewegen met professionele uitleg erbij? Dat kan! Bij BOSS paints hebben we een demomodel* van het exoskelet beschikbaar en onze collega's helpen je graag met een woordje uitleg. Geef zeker je interesse door aan jouw BOSS paints vertegenwoordiger om een demo vast te leggen.

*Het demomodel wordt niet verhuurd en kan alleen in het depot gepast worden.

Ben je overtuigd?

Klant worden