• vakschilder | schildersbedrijf: Patrick Eggermont | Schilderwerken Eggermont
  • product manager lak & spuitverf BOSS paints: Thomas Vrambout
  • opdracht: opfrissen van het volledige restaurant, in het bijzonder het zwarte plafond
  • locatie: restaurant Marcus | Deerlijk

Een sterrenrestaurant legt de lat hoog en verwacht - terecht - eenzelfde perfectie voor zijn interieur. Lees hier hoe Patrick Eggermont er met Interior Mat Spray voor zorgt dat het zwarte plafond dezelfde klasse, exclusiviteit en perfectie uitstraalt als waarvoor het restaurant zelf staat.

Een groot plafond in het zwart vraagt om verspuiten

Marcus Eggermont Schilderwerken 004

"De eigenaars van sterrenrestaurant Marcus ken ik persoonlijk", vertelt schilder Patrick Eggermont. "Toen ze me vroegen om hun plafond opnieuw in de zwarte verf te zetten, zag ik er direct een grote uitdaging in."

"2 belangrijke aandachtspunten kwamen onmiddellijk naar boven: de kleur en de oppervlakte.

Zwart is sowieso al geen makkelijke kleur om mee af te werken. Dat weet elke schilder, want elke fout is direct zichtbaar.

Bovendien was het plafond ook heel groot en liep ze door van de ene ruimte in de andere. Ik kon dus nergens stoppen en ook de lichtinval zat anders in de verschillende ruimtes.

Daarom koos ik voor de voordelen van verspuiten. De snelheid is er uiteraard één van, maar ook de esthetiek.

Het kost wat extra moeite om alles af te plakken, maar het resultaat van verspuiten kun je nooit evenaren met rol en borstel. Dus wat mij betreft, is het de moeite dubbel en dik waard."

“Zwart is geen makkelijke kleur om mee af te werken. Dat weet elke schilder.”
Patrick Eggermont Schilderwerken Eggermont

Steeds meer vraag naar zwarte spuitverf voor plafonds

"De vraag naar een kwalitatieve, zwarte spuitverf voor plafonds kregen we de laatste jaren steeds vaker”, gaat Thomas Vrambout van BOSS paints verder."

"Eerst dachten we een zwarte kleur af te leiden van onze witte Interior Mat Spray. Maar al in testfase merkten we dat door het toevoegen van de kleurpasta’s veel goede eigenschappen van het basisproduct verloren gingen. Het extreem matte viel weg, er doken spuitbanen of glansverschillen op. Omdat we enkel de beste producten willen aanbieden, hebben we toen beslist om Interior Mat Spray alleen in het wit op de markt te brengen en aan te kleuren in lichte kleuren."

Zwarte spuitverf nu ook in het BOSS-assortiment

Marcus Eggermont Schilderwerken 006

Thomas: "Parallel werd er een nieuw ontwikkelingsproces naar een zwarte versie opgestart. Die zoektocht heeft bijna 2 jaar geduurd, maar vandaag is ze er: een zwarte formule die perfect verspuitbaar is én extreem mat, zelfs matter dan de witte versie. Het zwart van Interior Mat Spray is het best te vergelijken met NCS S 8500-n. Met dit product kan de vakman perfect zwarte plafonds afleveren, exact wat Patrick gedaan heeft."

"Dat BOSS paints producten aanbiedt die specifiek voor verspuiten zijn gemaakt, is voor mij een enorme troef”, vult Patrick aan. “Zeker een goede zwarte spuitverf is uniek op de markt. Natuurlijk, je kan elke verf verspuiten door er voldoende druk op te zetten maar de vereisten van een goede spuitverf zijn heel specifiek: een speciaal ontwikkeld product maakt een enorm verschil.

Zo kun je die producten met minder nevel verspuiten en heb je dus minder verlies. Het gevaar voor aflopen is dus zo goed als onbestaande, het zijn eigenlijk bijna ‘idiot proof’ spuitproducten (lacht). Je moet echt al veel doen om er een slecht resultaat mee af te leveren."

Thomas V
“Met Interior Mat Spray Zwart kan de vakman perfect zwarte plafonds afleveren, exact wat Patrick gedaan heeft.”
Thomas Vrambout product manager lak & spuitverf BOSS paints

Naar het hoogste niveau door vakmanschap

"Los van de verf die speciaal voor dergelijke toepassingen werd ontwikkeld, vraagt dit project uiteraard ook heel wat vakmanschap", vult Thomas aan. "Zo stond Patrick erop dat de voorbereiding perfect was: alles moest mooi en goed afgeplakt zijn zodat er zeker nergens bescherming zou losschieten tijdens het werken. Hij heeft alleen gewerkt, zo kon hij gelijkmatig werken en was hij zeker dat er overal dezelfde laagdikte werd gebruikt. Een tweede man zou misschien een iets andere afstand gehouden hebben wat zou kunnen leiden tot glansverschillen."

Marcus Eggermont Schilderwerken 003

"Een tweede man kan in dit soort projecten trouwens wel ondersteunen: controleren of er genoeg verf in de machine zit, nagaan of alles goed afgedekt is, dubbelchecken of er geen zones worden overgeslagen of ingrijpen als er iets zou mislopen. Op die manier kan er 100% gefocust gewerkt worden.”

Marcus Eggermont Schilderwerken 011

De eindklant was erg onder de indruk

Patrick: "Dat de klant erg onder de indruk was van het resultaat deed me uiteraard veel plezier. De kok had gerekend een dag niet te kunnen werken, maar op twee uur stond het hele plafond in de verf en kon iedereen weer aan de slag.”

“Het resultaat mag er zeker zijn”, zegt ook Thomas Vrambout. "Het geeft veel voldoening om al die jaren voorbereiding nu te zien resulteren in een perfect geschilderd plafond. Alle credits voor Patrick: hij legde enorm veel vakmanschap aan de dag. Dat zijn expertise in combinatie met een ijzersterk product zou leiden tot een topresultaat stond in de sterren geschreven!”

Thomas V
“Vakmanschap en kwaliteit maken altijd het verschil. Dat Patricks expertise in combinatie met een ijzersterk product zou leiden tot een topresultaat stond in de sterren geschreven!”
Thomas Vrambout product manager lak & spuitverf BOSS paints

Interior Mat Spray Zwart

NCS S8500-n

Ben je overtuigd?

Klant worden